gastro postao
Kokos rolada jedan je od onih predobrih recepata koji ne uključuje paljenje pećnice. Gotova je za tren, a dobro će se uklopiti na božićni pladanj s kolačima
Kokos rolada nametnula se kao blagdanski kolač i ne možemo bez nje zamisliti tanjur s kolačima. Popis sastojaka je kratak i cjenovno pristupačan, a proces pripreme je izuzetno jednostavan.
Bitna je preciznost pri mazanju kreme od kokosa i rolanju, kako bi roladice izgledale uredno. Uz to, nemoj je rezati prije no što se dobro rashladi.
Kokos rolada
Sastojci - za čokoladni dio:
- 300 g mljevenih keksa
- 200 g šećera u prahu
- 10 žlica vruće kuhane kave
- 1 žlica tamnog ruma
- 50 g naribane čokolade
- 1 žlica kakaa
Sastojci - za kokos kremu:
- 5 žlica vruće vode
- 100 g šećera u prahu
- 100 g kokosovog brašna
- 100 g maslaca
Postupak:
- Najprije pomiješaj mljevene kekse, šećer, kakao i naribanu čokoladu pa prelij rumom i vrućom kavom. Dobro miješaj dok se sastojci ne sjedine u glatku smjesu.
- Pripremi kremu. Izmiksaj maslac sa šećerom u pahuljastu smjesu. Kokosovo brašno prelij vrućom vodom, dobro promiješaj pa dodaj u maslac sa šećerom i miksaj dok se sastojci ne sjedine.
- Razvaljaj tamni dio salame između dva lista papira za pečenje. Ravnomjerno premaži kremom od kokosa i dobro zarolaj.
- Salamu obloži plastičnom folijom i premjesti je u hladnjak na barem 4 sata, a poželjno i preko noći.
- Reži salamu kad se dobro ohladi i čuvaj je u hladnjaku.
ISPROBAJ I DRUGE RECEPTE ZA BLAGDANSKE KLASIKE: