Recepti 31. kolovoza 2016.

Obožavate griz? Kolač s limunom i jogurtom je stvoren za vas!

Kolač od griza s limunom i jogurtom
gastro postao gastro.24sata.hr
Kolač pripremite u limu za pečenje a možete i u kalupima za muffine

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 977

Kolač

  • 125 g maslac, neslani
  • 175 g šećer, u prahu
  • 1 kom limunova korica
  • 4 g jaje kokošje
  • 250 g griz
  • 10 g prašak za pecivo
  • 250 g badem, oljušteni suhi
  • 250 g grožđice
  • 125 g listići badema
  • 200 g jogurt (3.2% masti)

Sirup

  • 250 g šećer, u prahu
  • 250 ml limunov sok
  • 250 g med, vrcani
  • 250 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C.
  2. Nauljite lim za pečenje promjera 20 cm, obložite papirom za pečenje.
  3. U velikoj zdjeli mikserom pjenasto umutite rastopljeni maslac, šećer i limunovu koricu.
  4. Dodajte jedno po jedno jaje neprestano miješajući.
  5. Uspite griz, prašak za pecivo i mljevene bademe. Dodajte grožđice, bademe narezane na listiće i jogurt te lagano promiješajte.
  6. Mješavinu izlijte u pripremljeni lim za pečenje i pecite 35-40 minuta.
  7. Pomiješajte šećer u prahu, limunov sok i med i na laganoj vatri kuhajte 15-20 minuta dok se sirup ne zgusne.
  8. Metalnim štapićem u pravilnim razmacima izbodite rupice u kolaču. Mlačan sirup prelijte preko kolača. Poslužite sa tučenim slatkim vrhnjem.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.