Recepti 29. travnja 2021.

Krem sir je osnova ukusnih slastica! Donosimo recepte...

foto: Photo by Uliana Kopanytsia on Unsplash
gastro postao gastro.24sata.hr
Recepti za lagane, pahuljaste i osvježavajuće deserte s krem sirom koje moraš isprobati...

Zahvaljujući kremastoj teksturi i blagom okusu krem sir je nezaobilazan sastojak brojnih slastica. Posebno volimo osvježavajuće kolače i torte pripremljene s krem sirevima, ali podjednako uživamo i u različitim vrstama krema i rolada, a kombinacija voća i krem sira, dobro je prokušana kombinacija koja malo koga ostavlja ravnodušnim. 

Ako je jedan od onih dana kada želiš nešto lagano, pahuljasto i osvježavajuće, ovi su recepti idealni za tebe...

  • Baskijski cheesecake

Baskijski cheesecake jedan je od najjednostavnijih, ali i najkremastijih cheesecakeova. Za njegovu pripremu trebat će ti nekoliko sastojaka, mikser i kalup za pečenje. Od klasičnog cheesecake razlikuje se po tome što nema podlogu i što se peče na visokoj temperaturi, kojom se postiže naizgled zagorena korica. Uživaj u najkremastijem kolaču od sira!

 

Baskijski cheesecake Možda vas zanima... RECEPT DANA Baskijski cheesecake od samo 5 sastojaka Recepti

 

Baskijski cheesecake | Author: Shutterstock Baskijski cheesecake; foto: foto: Shutterstock

  • Brza rolada od jagoda i krem sira


Cheesecake ili deserti s jagodama gotovo pa nam ne mogu dosaditi. Slasni su, jednostavni za napraviti, velika većina u njima uživa, a donose nam i dašak osvježenja. Upravo je to poanta i ovoga deserta! Jednostavni sastojci te lagana i brza priprema rezultirat će osvježavajućom roladom. Pripremi se na to da će te svi tražiti repete!  

 

Rolada od jagoda i krem sira Možda vas zanima... Rolada od jagoda i krem sira gotova je za tren Recepti

 

  • Čoko cheesecake od samo tri sastojka

Ako ti čoko cheesecake od samo tri sastojka zvuči nemoguće - grdno se varaš. Trebat će ti velika staklenka namaza od čokolade i lješnjaka, krem sir i standardne kukuruzne pahuljice, a u obzir dolazi i verzija pahuljica s medom. Priprema će ti oduzeti samo 15 minuta vremena, ali upozoravamo da tortice trebaju odstajati u zamrzivaču. Uživaj!

 

Možda vas zanima... Čoko cheesecake od samo tri sastojka Recepti

 

 | Author: Stockfood Torta od krem sira i čokolade; foto: foto: Stockfood

  • Dvobojan brownie sa slojem krem sira

 
Vjerojatno si već jela cheesecake s brownie podlogom, ali sumnjamo da si pripremala dvobojne brownies  s krem sirom. Isprobaj ovu izvrsnu verziju s bademovim brašnom, koju ćeš izmiksati za samo deset minuta. Ostatak ovih poslastica možeš držati u zamrzivaču do tri mjeseca. Izvadi ih iz zamrzivača nekoliko sati prije sljedećeg serviranja i pusti da odstoje na sobnoj temperaturi.

 

Možda vas zanima... Isprobaj dvobojan brownie sa slojem krem sira Recepti

 

  • Složenac od starog kruha, krem sira i jagoda 

Stari kruh prenamijeni u sezonski doručak i/ili desert. Pomiješaj ga s krem sirom i svježim jagodama, prelij jajima i slatkim vrhnjem - i ubaci u pećnicu! Priprema slatkog složenca neće ti oduzeti puno vremena, a dobra je vijest ga možeš pripremiti i večer ranije, pokriti folijom i ujutro samo ubaciti u pećnicu. Dapače, bit će još bolji kad odstoji i okusi se prožmu.

 

Možda vas zanima... Složenac od starog kruha i jagoda za doručak ili desert Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.