gastro postao
Zamijesite domaću tjesteninu i zapecite ju sa šunkom i preljevom od jaja, mlijeka i vrhnja
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 452
Krpice
- 300 g pšenično brašno, bijelo
- 2 kom jaje kokošje
- sol
- voda
Preljev
- 3 g jaje kokošje
- 1.50 dl mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 1.50 dl vrhnje za kuhanje
Ostalo
- 200 g kuhana šunka
- 3 kom mladi luk
- svježe mljeveni papar
- 30 g maslac, slani
Priprema
- Od brašna i jaja umijesite domaću tjesteninu, razvaljajte na debljinu oko tri mm i izrežite na krpice veličine 3x3 cm. Skuhajte u slanoj vodi, isperite i ocijedite.
- Sitno nasjeckani mladi luk ispirjajte na malo maslaca, dodajte mu nasitno izrezanu šunku i sve još kratko pirjajte.
- Šunku pomiješajte s tijestom te sve istresite u vatrostalnu posudu premazanu maslacem i posutu mrvicama.
- Prelijte izmiješanim jajima i pecite u pećnici oko 20 minuta.
Izvor Skuhatćute