gastro postao
Danas je jako važan dan - Dan kruha od banane! Proslavi ga uz predobar recept za mramorni kruh s Nutellom
Sigurni smo da u zdjeli s voćem imaš nekoliko neuglednih zrelih banana koje svi izbjegavaju. Ovo je idealan recept za takve situacije jer je kruh od banane najbolji kada su banane meke i slatke. Kad u kombinaciju pridodaš i nekoliko žlica Nutelle… Garantiramo da ćeš ovu varijantu apsolutno obožavati!
U sočnom kruhu od banane s mramornim uzorkom možeš uživati do 2 dana. Omotaj ga prozirnom folijom i čuvaj na sobnoj temperaturi ili ga zamrzni.
Kruh od banane s Nutellom
(8 porcija, jednostavno, 60 min)
Sastojci:
- 3 jako zrele banane
- 2 jaja
- 100 g bijelog šećera
- 100 g smeđeg šećera
- 120 g maslaca
- 1 čajna žličica arome vanilije
- 180 g glatkog brašna
- 1 čajna žličica sode bikarbone
- pola čajne žličice soli
- 100 g Nutelle
Postupak:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Kalup za kruh obloži papirom za pečenje.
- U veliku zdjelu zgnječi banane s vilicom dok ne dobiješ kašu, ali nije problem i ako ti ostanu mali komadići banane. Dodaj jaja, šećer, otopljeni maslac i vaniliju i lagano umuti.
- U drugu zdjelu prosij brašno, sodu bikarbonu i sol. Dodaj u prvu smjesu i lagano poveži.
- Odvoji pola smjese u zdjelu i u to dodaj Nutellu te pomiješaj.
- Pola smjese bez Nutelle ulij u pripremljeni kalup, na to sa žlicom rasporedi pola smjese s Nutellom. Dodaj ostatak obične smjese, a zatim i ostatak smjese s Nutellom. S nožem lagano pomiješaj smjese tako da nakon pečenja dobiješ "mramorni" uzorak.
- Kolač peci oko 50 minuta, odnosno kad čačkalica iz kolača izađe suha. Prije rezanja ga pusti da se dobro ohladi.