Danas je jako važan dan - Dan kruha od banane! Proslavi ga uz predobar recept za mramorni kruh s Nutellom
Sigurni smo da u zdjeli s voćem imaš nekoliko neuglednih zrelih banana koje svi izbjegavaju. Ovo je idealan recept za takve situacije jer je kruh od banane najbolji kada subanane meke i slatke. Kad u kombinaciju pridodaš inekoliko žlica Nutelle… Garantiramo da ćeš ovu varijantu apsolutno obožavati!
U sočnom kruhu od banane s mramornim uzorkom možeš uživati do 2 dana. Omotaj ga prozirnom folijom i čuvaj na sobnoj temperaturi ili ga zamrzni.
Kruh od banane s Nutellom
foto: Daiga Ellaby/Unsplash
Ne gasi ekran dok kuham
Kruh od banane s Nutellom
10 MIN
pripreme
50 MIN
kuhanja
8
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Banana
3
kom
Jaje
3
kom
Šećer
100
g
Smeđi šećer
100
g
Maslac
120
g
Ekstrakt vanilije
1
žličica
Brašno
180
g
Soda bikarbona
1
žličica
Sol
0,50
žličica
Nutella
100
g
Postupak
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Kalup za kruh obloži papirom za pečenje.
U veliku zdjelu zgnječi banane s vilicom dok ne dobiješ kašu, ali nije problem i ako ti ostanu mali komadići banane. Dodaj jaja, šećer, rastopljeni maslac i vaniliju i lagano umuti.
U drugu zdjelu prosij brašno, sodu bikarbonu i sol. Dodaj u prvu smjesu i lagano poveži.
Odvoji pola smjese u zdjelu i u to dodaj Nutellu te pomiješaj.
Pola smjese bez Nutelle ulij u pripremljeni kalup, na to sa žlicom rasporedi pola smjese s Nutellom. Dodaj ostatak obične smjese, a zatim i ostatak smjese s Nutellom. S nožem lagano pomiješaj smjese tako da nakon pečenja dobiješ "mramorni" uzorak.
Kolač peci oko 50 minuta, odnosno kad čačkalica iz kolača izađe suha. Prije rezanja ga pusti da se dobro ohladi.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.