Za ručak, prilog ili laganu večeru, ova topla salata od špinata paše u svim scenarijima
Zaboravi na kuhani špinat kakav smo u djetinjstvu svi izbjegavali... Ova topla salata od špinata s jajima i hrskavom pancetom će te oduševiti: kratko uvenut špinat na aromatičnoj bazi od ljutike i češnjaka oplemenjen je sherry octom, a zatim zaokružen slanim listićima parmezana, tvrdo kuhanim jajima i nezaobilaznim komadićima pancete. I da, sve se sprema u istoj tavi – brzo i prefino.
Malo truda, sjajan okus
Topla salata od špinata s jajima i hrskavom pancetom savršeno je jelo za dane kad ti se ne da kuhati, ali želiš nešto konkretno, toplo i fino.
Ova topla salata od špinata s jajima i hrskavom pancetom dovoljno je zasitna da bude samostalno jelo, a dovoljno svestrana da posluži kao prilog uz meso. Ako imaš doma svježi špinat, nekoliko jaja i komadić pancete – zapravo već imaš sve što ti treba.
Ne gasi ekran dok kuham
Topla salata od špinata
10 MIN
pripreme
12 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Maslinovo ulje
45
ml
Panceta
4
kriška
Ljutika
3
kom
Češnjak
2
režanj
Ocat od sherryja
45
ml
Špinat
1
kg
Sol
Svježe mljeveni crni papar
Muškatni oraščić
Tvrdo kuhano jaje
4
kom
Parmezan
Postupak
Zagrij maslinovo ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodaj nasjeckanu pancetu ili slaninu i peci dok ne postane hrskava. Izvadi je na papir za upijanje. U tavu dodaj tanko narezanu ljutiku i nasjeckani češnjak, pirjaj 3–4 minute dok ne zamirišu, zatim ulij sherry ocat i kratko prokuhaj.
Dodaj špinat bez stabljike i prevrni ga par puta – samo da povene, ne i da se raskuha. Začini solju, paprom i malo naribanog muškatnog oraščića. Prebaci na tanjur za posluživanje, dodaj četvrtine kuhanih jaja, parmezan i pospi zlatnim komadićima pancete.