Recepti 13. listopada 2014.

Kung pao piletina s povrćem

Kung pao piletina s povrćem
gastro postao gastro.24sata.hr
Pečena piletina marinirana na azijski način s dodatkom kikirikija

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 338

Potrebno vam je

  • 600 g pileća krilca
  • 2 kom poriluk (cijeli)
  • 3 režanj češnjak
  • 3 kom mrkva, crvena
  • 3 žlica kikiriki
  • 2 mala žlica sjemenke sezama, oljuštene suhe
  • ulje maslinovo
  • soja umak
  • svježe mljeveni papar
  • 1 dl vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
  • 1 mala žlica gustin
  • 1 mala žlica đumbir u prahu
  • čili u prahu

Priprema

  1. Pileća krila isperite pod mlazom vode i dobro osušite kuhinjskim ubrusom. Marinirajte ih s malo maslinova ulja, ½ žličice đumbira u prahu, ¼ žličice chillija u prahu, soja sosom i paprom. Dodajte škrobno brašno i dobro izmiješajte.
  2. Poriluk narežite na kolutove, a mrkvu na tanje štapiće. Češnjak nasjeckajte na tanke ploške.
  3. U woku na dvije žlice maslinova ulja prepržite pileća krila. Izvadite iz woka i odložite sa strane.
  4. U woku na dvije žlice maslinova ulja prepržite pileća krila. Izvadite iz woka i odložite sa strane.
  5. U wok dodajte žličicu ulja i kratko popržite kikiriki, vratite pileća krila i povrće, dodajte češnjak, podlijte s bijelim vinom i pirjajte 15 min. Kušajte i dodajte začine po potrebi.

Pečena piletina marinirana na azijski način s dodatkom kikirikija

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.