gastro postao
Pečena piletina marinirana na azijski način s dodatkom kikirikija
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 338
Potrebno vam je
- 600 g pileća krilca
- 2 kom poriluk (cijeli)
- 3 režanj češnjak
- 3 kom mrkva, crvena
- 3 žlica kikiriki
- 2 mala žlica sjemenke sezama, oljuštene suhe
- ulje maslinovo
- soja umak
- svježe mljeveni papar
- 1 dl vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
- 1 mala žlica gustin
- 1 mala žlica đumbir u prahu
- čili u prahu
Priprema
- Pileća krila isperite pod mlazom vode i dobro osušite kuhinjskim ubrusom. Marinirajte ih s malo maslinova ulja, ½ žličice đumbira u prahu, ¼ žličice chillija u prahu, soja sosom i paprom. Dodajte škrobno brašno i dobro izmiješajte.
- Poriluk narežite na kolutove, a mrkvu na tanje štapiće. Češnjak nasjeckajte na tanke ploške.
- U woku na dvije žlice maslinova ulja prepržite pileća krila. Izvadite iz woka i odložite sa strane.
- U woku na dvije žlice maslinova ulja prepržite pileća krila. Izvadite iz woka i odložite sa strane.
- U wok dodajte žličicu ulja i kratko popržite kikiriki, vratite pileća krila i povrće, dodajte češnjak, podlijte s bijelim vinom i pirjajte 15 min. Kušajte i dodajte začine po potrebi.
Pečena piletina marinirana na azijski način s dodatkom kikirikija