Recepti 03. listopada 2014.

Lonac s porilukom, dagnjama i škampima

gastro postao gastro.24sata.hr
Isprobajte sočnu kombinaciju morskih plodova, poriluka i krem sira

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 325

Potrebno vam je

  • 2 mala žlica ulje maslinovo
  • 1 kom limun
  • 350 g poriluk (cijeli)
  • 500 g dagnja
  • 250 g škampi
  • 500 ml riblji temeljac
  • 75 g krem sir
  • 2 režanj češnjak
  • krupna morska sol
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • peršin, list

Priprema

  1. Na ulju 5-6 min pirjajte tanko narezan poriluk, češnjak i limunovu koru.
  2. Dodajte dagnje i škampe te pirjajte 2-3 min. Ulijte vodu ili riblji temeljac pa kuhajte dok pola ne ispari.
  3. Umiješajte krem-sir, začine i sitno narezan peršin, pustite da sve ponovno provre pa isključite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.