Recepti 03. listopada 2014.

Losos i brokula u umaku od mozzarelle i parmezana

gastro postao gastro.24sata.hr
Losos možete prvo popržiti u tavi, zatim staviti u vatrostalnu posudu pa na njega poslagati brokulu i mrkvu kuhane na pari i rajčice

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 62

Potrebno vam je

  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 1 šalica brokula (vrhovi s cvijetom)
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 šalica vrhnje za kuhanje
  • 0.25 šalica parmezan
  • 0.50 šalica mozzarella
  • 3 šalica penne rigate (pera)
  • 200 g dimljeni losos

Priprema

  1. Pirjajte luk na ulju. Dodajte vrhnje i kuhajte deset minuta.Prelijte sve umakom koji ste napravili od luka, maslaca, brašna, mlijeka i sira.
  2. U međuvremenu narežite losos na komadiće. U vatrostalnu posudu rasporedite kuhanu tjesteninu. Na nju ravnomjerno rasporedite komadiće lososa. Prelijte vrhnje preko toga. Rasporedite prženu brokulu po komadićima lososa.
  3. Pospite sve naribanim parmezanom i mozzarellom. Pecite 20 minuta na 180°C.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.