gastro postao
Losos možete prvo popržiti u tavi, zatim staviti u vatrostalnu posudu pa na njega poslagati brokulu i mrkvu
kuhane na pari i rajčice
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 62
Potrebno vam je
- 1 žlica ulje maslinovo
- 1 šalica brokula (vrhovi s cvijetom)
- 1 kom luk ,crveni
- 1 šalica vrhnje za kuhanje
- 0.25 šalica parmezan
- 0.50 šalica mozzarella
- 3 šalica penne rigate (pera)
- 200 g dimljeni losos
Priprema
- Pirjajte luk na ulju. Dodajte vrhnje i kuhajte deset minuta.
Prelijte sve umakom koji ste napravili od luka, maslaca, brašna, mlijeka i sira.
- U međuvremenu narežite losos na komadiće. U vatrostalnu posudu rasporedite kuhanu tjesteninu. Na nju ravnomjerno rasporedite komadiće lososa. Prelijte vrhnje preko toga. Rasporedite prženu brokulu po komadićima lososa.
- Pospite sve naribanim parmezanom i mozzarellom. Pecite 20 minuta na 180°C.
Izvor Skuhatćute