Ovi recepti uz losos sadrže samo tri dodatna sastojka, a velika je šansa da ih već imate u hladnjaku ili smočnici. Obje su verzije gotove za tren, a uz njih je dovoljno poslužiti samo sezonsku salatu. U slučaju da želite konkretan prilog, opredijelite se za kuhani krumpir.
Pečeni losos s limunom
Dva fileta od 100 g najprije dobro posolite i popaprite, a potom ih položite na papir za pečenje. Na svaki stavite nekoliko listića maslaca (otprilike 10 g po komadu) i prekrijte ih tankim kriškama limuna. Na kraju dodajte svježi timijan ili ružmarin i napravite tzv. škartoc od papira za pečenje. Stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite otprilike 15 minuta.
Losos u marinadi od meda, senfa i octa
Ako niste ljubitelj agruma, isprobajte jednako brzu kombinaciju s medom, senfom i jabučnim octom. Pomiješajte žličicu svih navedenih namirnica, prelijte dva fileta, posolite i popaprite. Odmah ih stavite u pećnicu zagrijanu na 220 stupnjeva i pecite 12-14 minuta. Pokušajte dio jednog rastvoriti vilicom i provjerite je li jednoliko pečen.
Dobar tek!