Recepti 14. rujna 2018.

Losos na dva brza i jednostavna načina

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Uživajte u sočnim filetima lososa za manje od pola sata!

Ovi recepti uz losos sadrže samo tri dodatna sastojka, a velika je šansa da ih već imate u hladnjaku ili smočnici. Obje su verzije gotove za tren, a uz njih je dovoljno poslužiti samo sezonsku salatu. U slučaju da želite konkretan prilog, opredijelite se za kuhani krumpir.

 

Možda vas zanima... Ljetne pizza rolice s lososom i mascarpone sirom Kolumne

 

Pečeni losos s limunom

Dva fileta od 100 g najprije dobro posolite i popaprite, a potom ih položite na papir za pečenje. Na svaki stavite nekoliko listića maslaca (otprilike 10 g po komadu) i prekrijte ih tankim kriškama limuna. Na kraju dodajte svježi timijan ili ružmarin i napravite tzv. škartoc od papira za pečenje. Stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite otprilike 15 minuta.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Losos u marinadi od meda, senfa i octa

Ako niste ljubitelj agruma, isprobajte jednako brzu kombinaciju s medom, senfom i jabučnim octom. Pomiješajte žličicu svih navedenih namirnica, prelijte dva fileta, posolite i popaprite. Odmah ih stavite u pećnicu zagrijanu na 220 stupnjeva i pecite 12-14 minuta. Pokušajte dio jednog rastvoriti vilicom i provjerite je li jednoliko pečen. 

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

 

Možda vas zanima... Danas kuhamo: Popečci od lososa s majonezom od limuna Recepti

 

Dobar tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.