Recepti 03. listopada 2014.

Manti - turski ravioli

gastro postao gastro.24sata.hr
Specijalitet Bliskog istoka za koji vam treba samo 25 minuta

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 798

Tijesto

  • 580 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 kom jaje kokošje
  • 0.65 šalica voda
  • 1 mala žlica sol

Nadjev

  • 225 g govedina, krta, mljevena
  • 1 kom luk ,crveni
  • 0.50 mala žlica sol
  • 0.50 mala žlica svježe mljeveni papar

Umak

  • 2 šalica jogurt (3.2% masti)
  • 4 režanj češnjak
  • sol
  • 3 žlica maslac, slani
  • 1 žlica pasirana rajčica (passata)
  • 3 žlica voda
  • menta

Priprema

  1. Pomiješajte brašno, jaje, sol i vodu. Mijesite 8-10 minuta dok ne dobijete čvrsto tijesto, pokrijte ga vlažnom krpom i ostavite 15-30 minuta. U međuvremenu pomiješajte sastojke za nadjev.Dok kuhate mantije, povremeno ih promiješajte kako se ne bi zalijepili. Nikako ne pokrivajte posudu. U maslac ili ulje za umak možete dodati mljevenu crvenu papriku, no u tom slučaju nemojte dodavati vodu.
  2. Podijelite tijesto na dva, tri komada. Dok jedan valjate što tanje možete, ostale pokrijte. Narežite tijesto na kvadrate, stavite u svaki po četvrtinu žličice nadjeva pa spojite suprotne krajeve. Isto napravite i s ostatkom tijesta.
  3. Zakuhajte osam šalica vode i dodajte joj žličicu soli. Kuhajte mantije od 10-15 minuta na srednjoj vatri.
  4. Za umak izmiješajte jogurt, sol i češnjak. U tavi otopite maslac ili stavite ulje, dodajte pastu i vodu pa pirjajte dvije minute.

Specijalitet Bliskog istoka za koji vam treba samo 25 minuta

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.