gastro postao
Specijalitet Bliskog istoka za koji vam treba samo 25 minuta
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 798
Tijesto
- 580 g pšenično brašno, bijelo
- 1 kom jaje kokošje
- 0.65 šalica voda
- 1 mala žlica sol
Nadjev
- 225 g govedina, krta, mljevena
- 1 kom luk ,crveni
- 0.50 mala žlica sol
- 0.50 mala žlica svježe mljeveni papar
Umak
- 2 šalica jogurt (3.2% masti)
- 4 režanj češnjak
- sol
- 3 žlica maslac, slani
- 1 žlica pasirana rajčica (passata)
- 3 žlica voda
- menta
Priprema
- Pomiješajte brašno, jaje, sol i vodu. Mijesite 8-10 minuta dok ne dobijete čvrsto tijesto, pokrijte ga vlažnom krpom i ostavite 15-30 minuta. U međuvremenu pomiješajte sastojke za nadjev.
Dok kuhate mantije, povremeno ih promiješajte kako se ne bi zalijepili. Nikako ne pokrivajte posudu. U maslac ili ulje za umak možete dodati mljevenu crvenu papriku, no u tom slučaju nemojte dodavati vodu.
- Podijelite tijesto na dva, tri komada. Dok jedan valjate što tanje možete, ostale pokrijte. Narežite tijesto na kvadrate, stavite u svaki po četvrtinu žličice nadjeva pa spojite suprotne krajeve. Isto napravite i s ostatkom tijesta.
- Zakuhajte osam šalica vode i dodajte joj žličicu soli. Kuhajte mantije od 10-15 minuta na srednjoj vatri.
- Za umak izmiješajte jogurt, sol i češnjak. U tavi otopite maslac ili stavite ulje, dodajte pastu i vodu pa pirjajte dvije minute.
Specijalitet Bliskog istoka za koji vam treba samo 25 minuta
Izvor Skuhatćute