Recepti 18. veljače 2015.

Marokanska piletina

Marokanska-piletina
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Tradicionalno marokansko jelo osvojit će vas sočnim pilećim mesom i umakom bogatim orijentalnim začinima

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 482

Potrebno vam je

  • 1 kg pile (crno meso - batak, zabatak)
  • 4 žlica ulje repičino
  • sol
  • papar
  • 2 kom luk ,crveni
  • 1 žličica đumbir, korijen
  • 1 režanj češnjak
  • 1 žlica korijander
  • 1 žlica kim
  • 1.50 žličica paprika u prahu
  • 0.50 žličica kurkuma
  • 0.50 žličica cajenski papar
  • 3 šalica pileći temeljac
  • 0.25 žličica šafran
  • 0.50 šalica masline, crne
  • 2 kom limunova korica
  • 2 žlica korijander, svježi

Priprema

  1. Komade piletine osušite i začinite sa soli i paprom.
  2. Zagrijte 2 žlice ulja u većoj tavi na vatri srednje jačine i pirjajte piletinu da posmeđi sa svih strana, a zatim je odložite na tanjur.
  3. Dodajte luk i pirjajte dok omekša.
  4. Zatim dodajte usitnjeni đumbir, češnjak, mljeveni korijander, kim, papriku, kurkumu i cajenski papar pa sve zajedno promiješajte.
  5. Vratite piletinu u tavu i promiješajte da se obloži začinima sa svih strana.
  6. Ulijte pileći temeljac tako da prekrije 2/3 piletine, dodajte šafran i ponovno promiješajte.
  7. Zagrijte do vrenja, a zatim smanjite jačinu vatre, poklopite i kuhajte 20-25 minuta.
  8. Dodajte masline i koricu limuna narezanog na trakice, poklopite te kuhajte još 10 minuta ili dok piletina bude potpuno kuhana.
  9. Izvadite piletinu, pojačajte vatru i kuhhajte 6-8 minuta da umak reducira pa umiješajte korijander.
  10. Piletinu servirajte uz kus kus i prelijte umakom te dodatno posipajte korijanderom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.