Recepti 03. listopada 2014.

Marokanska piletina sa slanutkom i rajčicama

gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj recept za piletinu stiže nam sa sjevera Afrike i vjerujemo da nam donosi dašak egzotike.

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 170

Potrebno vam je

  • 500 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 10 kom cherry rajčice
  • 200 ml pasirana rajčica (passata)
  • 300 g slanutak, konzerva
  • 1 kom tikvice, zelene
  • 1 kom luk ,crveni
  • 3 režanj češnjak
  • 0.50 kom čili papričica
  • sol
  • ulje suncokretovo
  • 0.50 mala žlica muškatni oraščić
  • mljeveni cimet
  • kim
  • đumbir, korijen
  • korijander
  • papar

Priprema

  1. Marinirajte piletinu u ulju, soli i papru. Pomiješajte začine i ostavite sa strane. Piletinu prepržite sa svih strana pa u istoj tavi prepržite luk, češnjak i mješavinu začina.
  2. Dodajte umak od rajčice, cherry rajčice, ispran i ocijeđen slanutak i ljutu papričicu pa sve posolite i popaprite. Namastite posudu za pečenje uljem te dodajte piletinu, tikvicu i sastojke iz tave.
  3. Zalijte s malo vode da prekrije piletinu i poklopite folijom. Pecite na 160°c oko 30 minuta pa otklopite i pecite još 35 minuta na 180°c.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.