gastro postao
Ovaj recept za piletinu stiže nam sa sjevera Afrike i vjerujemo da nam donosi dašak egzotike.
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 170
Potrebno vam je
- 500 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 10 kom cherry rajčice
- 200 ml pasirana rajčica (passata)
- 300 g slanutak, konzerva
- 1 kom tikvice, zelene
- 1 kom luk ,crveni
- 3 režanj češnjak
- 0.50 kom čili papričica
- sol
- ulje suncokretovo
- 0.50 mala žlica muškatni oraščić
- mljeveni cimet
- kim
- đumbir, korijen
- korijander
- papar
Priprema
- Marinirajte piletinu u ulju, soli i papru. Pomiješajte začine i ostavite sa strane. Piletinu prepržite sa svih strana pa u istoj tavi prepržite luk, češnjak i mješavinu začina.
- Dodajte umak od rajčice, cherry rajčice, ispran i ocijeđen slanutak i ljutu papričicu pa sve posolite i popaprite. Namastite posudu za pečenje uljem te dodajte piletinu, tikvicu i sastojke iz tave.
- Zalijte s malo vode da prekrije piletinu i poklopite folijom. Pecite na 160°c oko 30 minuta pa otklopite i pecite još 35 minuta na 180°c.
Izvor Skuhatćute