Recepti 09. listopada 2014.

Marokanski juneći ražnjići sa začinima

gastro postao gastro.24sata.hr
Marinirano meso najbolje dođe do izražaja kada ga pečemo na roštilju

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 633

Potrebno vam je

  • 0.50 šalica korijander, svježi
  • 60 ml limunov sok
  • 2 režanj češnjak
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 2 žličica đumbir,svježi
  • 2 žličica kumin, mljeveni
  • 0.50 žličica čili u prahu
  • 0.25 žličica mljeveni cimet
  • 750 g junetina 
  • sol
  • papar
  • 1.50 žlica ulje maslinovo

Priprema

  1. Pomiješajte svježi korijandar, limunov sok, češnjak, ulje, naribani đumbir, kumin, čili i cimet u posudi. Dodajte narezanu junetinu pa promiješajte da marinada obloži meso. Prekrijte plastičnom folijom te ostavite u hladnjaku na sat vremena.
  2. Nabodite meso na ražnjiće pa začinite solju i paprom. Pržite na roštilju nekoliko minuta sa svake strane. Prebacite u tanjur i ostavite da odstoji pet minuta.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.