gastro postao
Marinirano meso najbolje dođe do izražaja kada ga pečemo na roštilju
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 633
Potrebno vam je
- 0.50 šalica korijander, svježi
- 60 ml limunov sok
- 2 režanj češnjak
- 2 žlica ulje maslinovo
- 2 žličica đumbir,svježi
- 2 žličica kumin, mljeveni
- 0.50 žličica čili u prahu
- 0.25 žličica mljeveni cimet
- 750 g junetina
- sol
- papar
- 1.50 žlica ulje maslinovo
Priprema
- Pomiješajte svježi korijandar, limunov sok, češnjak, ulje, naribani đumbir, kumin, čili i cimet u posudi. Dodajte narezanu junetinu pa promiješajte da marinada obloži meso. Prekrijte plastičnom folijom te ostavite u hladnjaku na sat vremena.
- Nabodite meso na ražnjiće pa začinite solju i paprom. Pržite na roštilju nekoliko minuta sa svake strane. Prebacite u tanjur i ostavite da odstoji pet minuta.