Imamo odličan recept za maslac od kroasana, slatki namaz koji će ti uljepšati jutro, a može biti i zgodan božićni dar
Ove godine postao je pravi hit, pripremali su ga brojni domaći i strani blogeri. Naša današnja zvijezda je - maslac od kroasana, izvrstan slatki namaz od omiljenog peciva, za koji se mogu iskoristiti i kroasani od proteklog dana.
Savjetujemo ti da odmah napraviš veću količinu, jer jedna staklenka mogla bi nestati čim je otvoriš, a ostale ćeš možda željeti pokloniti dragim osobama za Božić.
U ovom receptu koriste se 2 kroasana klasične veličine, ukupno od 120 grama. Umjesto 'obične' bijele čokolade, za još više okusa može se koristiti karamelizirana bijela čokolada, koja je zapravo 'obična' bijela čokolada zapečena u pećnici.
Pećnicu zagrij na 200 stupnjeva. Kroasane natrgaj na komadiće veličine cca 2 cm. Maslac rastopi u mikrovalnoj pećnici, te u njega umiješaj maslac i šećer u prahu, da se svi komadi dobro oblože.
Tako pripremljene komade kroasana posloži u pleh obložen papirom za pečenje i peci 10-14 minuta, dok kroasani na dobiju lijepu zlatno-smeđu boju i lijepo se ne karameliziraju.
Izdvai kroasane iz pećnice, pusti da se par minuta ohlade, potom ih ubac u sjeckalicu ili mutipraktik zajedno sa soli.
Napravi od prepečenih kroasana fini prah, dodaj bijelu čokoladu (za još okusa dodaj karamelliziranu bijelu čokoladu) i miksaj dalje dok ne dobiješ gustu. čvrstu pastu.
Umiksaj i ulje, potom maslac od kroasana spremi u sterilizirane staklenke ili ga posluži odmag.
Nutritivne vrijednosti
ENERGIJA
114 kcal
5 %
MASTI
8,60 g
11 %
KOLESTEROL
0,02 g
0 %
UH
8,80 g
3 %
PROTEINI
0,80 g
1 %
Kada se spremi u sterilizirane staklenke, maslac od kroasana može stajati u smočnici do mjesec dana, a u hladnjaku do 3 mjeseca.