Recepti 13. listopada 2014.

Mediteranska gozba

gastro postao gastro.24sata.hr
Projerite zašto ovo jelo opravdava svoj naziv

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 248

Potrebno vam je

  • 1 kom salata, zelena
  • 225 g mahune zelene (mlade)
  • 225 g krumpir, mladi
  • 4 kom jaje kokošje
  • 1 kom paprika, zelena
  • 200 g tuna, konz. u ulju
  • 50 g edamer (40% m u st)
  • 8 kom rajčica, crvena
  • 50 g masline, crne
  • 1 kom bosiljak, vezica
  • 3 žlica ulje maslinovo
  • 2 žlica vinski ocat
  • 4 žlica limunov sok
  • 1 žlica senf
  • 1 žlica šećer, kristal
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Operite i natrgajte zelenu salatu te odstranite čvrsti dio. Posložite na pladanj ili 4 zasebna tanjura.
  2. Skuhajte mahune u posoljenoj vodi približno 15 minuta i krumpir 20 minuta ili dok ne omekša. Iscijedite i isperite u hladnoj vodi dok se ne ohladi, zatim izrežite mahune i krumpir na polovine sa oštrim nožem. Kuhajte jaja 10 minuta, ohladite ih i prerežite na četvrtine.
  3. Očistite papriku, narežite na tanke trakice i dodajte sitno narezani luk. Posložite mahune, krumpir, jaja, papriku i luk na salatu. Dodajte tunu, sir i rajčicu. Pospite maslinama i ukrasite bosiljkom.
  4. Vinaigrette od limuna napravite tako da stavite sve sastojke (masl. ulje, bijeli vinski ocat, limunov sok, senf, smeđi šećer, sol, papar) u jednu posudu i dobro izmiješate.

Projerite zašto ovo jelo opravdava svoj naziv

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.