gastro postao
Projerite zašto ovo jelo opravdava svoj naziv
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 248
Potrebno vam je
- 1 kom salata, zelena
- 225 g mahune zelene (mlade)
- 225 g krumpir, mladi
- 4 kom jaje kokošje
- 1 kom paprika, zelena
- 200 g tuna, konz. u ulju
- 50 g edamer (40% m u st)
- 8 kom rajčica, crvena
- 50 g masline, crne
- 1 kom bosiljak, vezica
- 3 žlica ulje maslinovo
- 2 žlica vinski ocat
- 4 žlica limunov sok
- 1 žlica senf
- 1 žlica šećer, kristal
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Operite i natrgajte zelenu salatu te odstranite čvrsti dio. Posložite na pladanj ili 4 zasebna tanjura.
- Skuhajte mahune u posoljenoj vodi približno 15 minuta i krumpir 20 minuta ili dok ne omekša. Iscijedite i isperite u hladnoj vodi dok se ne ohladi, zatim izrežite mahune i krumpir na polovine sa oštrim nožem. Kuhajte jaja 10 minuta, ohladite ih i prerežite na četvrtine.
- Očistite papriku, narežite na tanke trakice i dodajte sitno narezani luk. Posložite mahune, krumpir, jaja, papriku i luk na salatu. Dodajte tunu, sir i rajčicu. Pospite maslinama i ukrasite bosiljkom.
- Vinaigrette od limuna napravite tako da stavite sve sastojke (masl. ulje, bijeli vinski ocat, limunov sok, senf, smeđi šećer, sol, papar) u jednu posudu i dobro izmiješate.
Projerite zašto ovo jelo opravdava svoj naziv