Recepti 12. studenoga 2017.

Mesna štruca sa smeđim šećerom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Nemojte puno razmišljati o tome što ćete danas kuhati, jer vam donosimo odličan i jednostavan recept za mesnu štrucu.

Mesna štruca nekako asocira na dom i toplinu i čini nam se kao prikladan izbor jela za ove hladne i kišovite jesenske dane. Vi je možete napuniti jajem ili sirom, a preporučujemo da je poslužite uz pire krumpir ili kuhano povrće.

 

mesna štruca Možda vas zanima... Oduševite se: Mesna štruca s tajnim sastojkom None

 

Sastojci:

  • 70 g smeđeg šećera
  • 100 ml ketchupa
  • 700 g mljevene junetine
  • 150 ml mlijeka
  • 2 jaja
  • 1 ½ žličica soli
  • ¼ žličice mljevenog papra
  • 1 mali luk
  • ¼ žličice mljevenog đumbira
  • 70 g krušnih mrvica

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i pripremite posudu za pečenje.
  2. Pomiješajte meso, sol, papar, đumbir, mlijeko, jaja , krušne mrvice i nasjeckani luk i oblikujte mesnu štrucu.
  3. Izmiješajte smeđi šećer i ketchup. Dio smjese stavite na dno posude za pečenje, a ostatkom premažite štrucu.
  4. Pecite otprilike sat vremena.

Dobar tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.