gastro postao
Nemojte puno razmišljati o tome što ćete danas kuhati, jer vam donosimo odličan i jednostavan recept za mesnu štrucu.
Mesna štruca nekako asocira na dom i toplinu i čini nam se kao prikladan izbor jela za ove hladne i kišovite jesenske dane. Vi je možete napuniti jajem ili sirom, a preporučujemo da je poslužite uz pire krumpir ili kuhano povrće.
Sastojci:
- 70 g smeđeg šećera
- 100 ml ketchupa
- 700 g mljevene junetine
- 150 ml mlijeka
- 2 jaja
- 1 ½ žličica soli
- ¼ žličice mljevenog papra
- 1 mali luk
- ¼ žličice mljevenog đumbira
- 70 g krušnih mrvica
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i pripremite posudu za pečenje.
- Pomiješajte meso, sol, papar, đumbir, mlijeko, jaja , krušne mrvice i nasjeckani luk i oblikujte mesnu štrucu.
- Izmiješajte smeđi šećer i ketchup. Dio smjese stavite na dno posude za pečenje, a ostatkom premažite štrucu.
- Pecite otprilike sat vremena.
Dobar tek!