gastro postao
Popularnu francusku slasticu možete poslužiti sa svježim sezonskim voćem i parfeom od vanilije
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 668
Tijesto
- 300 g tijesta za savijače
- 40 g šećera
- 400 g jagoda
Parfe
- 3 žumanjka
- 70 g šećera
- 150 ml mlijeka
- 1 mahuna vanilije
- 2 lista želatine
- 3 dl vrhnja(30% masti)
Priprema
- Žumanjak, šećer, burbon štapić i mlijeko tući pjenasto na pari do 78°C.
- Želatinu prethodno namočenu u hladnu vodu, ocijediti i dodati u pjenicu te nastaviti lupati pola minute.
- Pjenu ohladiti na sobnoj temperaturi, izvaditi mahunu vanilije i rahlo umiješati tučeno slatko vrhnje. Ohladiti prije posluživanja.
- Lisnato tijesto razvaljati na 2mm debljine, izbosti vilicom i izrezati oblike.
- Peći na 205°C, 8 minuta.
- Izvaditi iz pećnice posipati sa šećerom i karamelizirati s plinskim brenerom.
- Jagode narezati na ploške, slagati prvo lisnato tijesto potom žlicu parfea od vanilije i na kraju narezane jagode.