gastro postao
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 259
Potrebno vam je
- 3 kom mrkva, crvena
- 25 g maslac, neslani
- 1 kom peršin, korijen s lišćem
- 1 kom poriluk (bijeli dio)
- 3 kriška slanina suha, masna
- 0.50 l sok od rajčice (konzerv. slani)
- 1 kom luk ,crveni
- voda
- 1 režanj češnjak
- 1 kom tikvice, zelene
- 1 kom celer stabljika
- 0.50 kom celer, korijen
- 1 šalica kupus glavati, zeleni (zimski)
- 400 g rajčica, crvena
- 1 l pileći temeljac
- 230 g grah,crveni
- 0.50 šalica grašak zeleni, u zrnu
- 1 vezica peršin, list
- 50 g mahune zelene (mlade)
- tjestenina s jajima
- sol
- papar
- svježe mljeveni papar
- parmezan
- ulje maslinovo
Priprema
- Poriluk, mrkvu, peršin, krumpir i celer narežite na manje kockice i popržite na 2 žličice maslinova ulja. Dodajte grašak i grah, podlijte sa vodom i sokom od rajčice te kuhajte 15 min. Posolite i popaprite.
- U juhu dodajte kupus, tikvicu narezanu na polumjesece i tjesteninu. Kuhajte još 10 minuta. Ako je potrebno dodatno začinite sa soli i paprom.
- Juhu posipajte grubo nasjeckanim svježim peršinom i poslužite toplo.