Recepti 13. listopada 2014.

Minestrone

Minestrone
gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 259

Potrebno vam je

  • 3 kom mrkva, crvena
  • 25 g maslac, neslani
  • 1 kom peršin, korijen s lišćem
  • 1 kom poriluk (bijeli dio)
  • 3 kriška slanina suha, masna
  • 0.50 l sok od rajčice (konzerv. slani)
  • 1 kom luk ,crveni
  • voda
  • 1 režanj češnjak
  • 1 kom tikvice, zelene
  • 1 kom celer stabljika
  • 0.50 kom celer, korijen
  • 1 šalica kupus glavati, zeleni (zimski)
  • 400 g rajčica, crvena
  • 1 l pileći temeljac
  • 230 g grah,crveni
  • 0.50 šalica grašak zeleni, u zrnu
  • 1 vezica peršin, list
  • 50 g mahune zelene (mlade)
  • tjestenina s jajima
  • sol
  • papar
  • svježe mljeveni papar
  • parmezan
  • ulje maslinovo

Priprema

  1. Poriluk, mrkvu, peršin, krumpir i celer narežite na manje kockice i popržite na 2 žličice maslinova ulja. Dodajte grašak i grah, podlijte sa vodom i sokom od rajčice te kuhajte 15 min. Posolite i popaprite.
  2. U juhu dodajte kupus, tikvicu narezanu na polumjesece i tjesteninu. Kuhajte još 10 minuta. Ako je potrebno dodatno začinite sa soli i paprom.
  3. Juhu posipajte grubo nasjeckanim svježim peršinom i poslužite toplo.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.