gastro postao
Na ljetnim vrućinama treba nam nešto što možemo spremiti brzo, jednostavno i po mogućnosti bez prevelikog zagrijavanja doma. Ove mini pizze od krumpira zadovoljit će sve uvjete – a uz to su fantastično ukusne i sočne!
Sastojci za 8 komada:
- 250 g kozjeg sira
- 500 g brašna
- sol
- 1 pakiranje kvasca
- 8 žlice maslinova ulja
- 200 ml mlake vode
- 500 g krumpira
- 1 vezica timijana
- 3 režnjića češnjaka
Priprema:
- Pomiješaj brašno, 1 žličicu soli, kvasac i 2 žlice maslinova ulja. Dodaj 200 ml mlake vode i zamijesi tijesto srednje čvrstoće. Poklopi i stavi na toplo mjesto da se diže (do dvostrukog volumena).
- Pećnicu zagrij na 250 Celzijevih stupnjeva. Oguli 500 g krumpira i naribaj ga na tanke ploške. Listiće 1 vezice timijana natrgaj, 3 režnja češnjaka oljušti pa oboje nasjeckaj.
- Krumpir pomiješaj s polovicom timijana i češnjaka te sa 6 žlica maslinova ulja, a potom posoli i popapri.
- Tijesto razdijeli na 8 dijelova, svaki izvaljaj u oblik mini pizze i oblikuj mali rub. Stavi tijesto na nauljen lim. Smjesu od krumpira raspodijeli po tijestu.
- Razmrvi 250 g kozjeg sira pa njime posipaj po pizzi. Peci 20 - 25 minuta. Potom pizze izvadi i posluži ih posute preostalim timijanom.