Ako i nisi vegan, oduševit će te ova sjajna veganska hrskava tortilja s kremastim umakom i bogatim nadjevom od povrća
Hrskava izvana, sočna iznutra, savršeno začinjena i preukusna – dobro došao u svijet veganskih delicija među kojima je ova tortilja definitivno naš favorit. Ova verzija kultnog street food zalogaja dokaz je da veganska, odnosno prehrana bazirana na namirnicama isključivo biljnog podrijetla ne znači kompromis kad je riječ o okusu.
Štoviše, donosi još više hrskavosti i umami arome, a naš generalni zaključak je: “ne mogu vjerovati da je ovo vegansko”.
Povrtna simfonija
Kao što ćeš vidjeti u nastavku, povrća ne manjka - od kupus salate do avokada, rajčica i pečenog povrća. Da stvar bude bolja, ovo je recept koji možeš napraviti s onim što već imaš u kuhinji.
Ne gasi ekran dok kuham
Hrskave veganske tortilje
30 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
6
porcija
SREDNJE
TOFU
Sastojci
Maslinovo ulje
3
žlica
Tofu
450
g
Mješavina začina za tacos
2
žlica
Chipotle papričica
2
kom
Salsa
0,50
šalica
Postupak
Zagrij ulje na srednje jakoj vatri u velikoj tavi s neprianjajućim dnom. Dodaj tofu i razmrvi ga na komadiće. Umiješaj začin za tacos, sol, sitno nasjeckane chipotle papričice i salsu pa dobro zagrij smjesu u tavi.
Na kraju pusti da sve miruje bez miješanja najmanje 10 minuta (prema potrebi, dodaj još malo ulja kako se ne bi zalijepilo) dok tofu ne poprimi lijepu zlatno-smeđu boju i lagano hrskavu teksturu.
UMAK OD INDIJSKIH ORAŠČIĆA
Sastojci
Indijski oraščić
1
šalica
Voda
0,50
šalica
Zelene chili papričice (konzerva)
1
kom
Mješavina začina za tacos
1
žličica
Postupak
Sve sastojke ubaci u blender i miksaj dok ne postane potpuno glatko i kremasto! Zelene chili papričice možeš kupiti u konzervi ili staklenci (oko 120 g), ali ne moraš u umak staviti sve nego po svom ukusu.
TORTILJE
Sastojci
Tortilja
6
kom
Tortilja čips
Povrće sa žara
Crni grah (iz konzerve)
Avokado
Rajčica
Kupus - glavica
Zelena salata
Korijander - listići
Postupak
Na ravnu površinu položi veliku tortilju. Na sredinu slaži redom: tofu, umak od indijskih oraščića, tortilja čips i sve ostale dodatke po želji.
Presavij rubove tortilje prema sredini kako bi se dobro zatvorila. Stavi u vruću, lagano nauljenu tavu, stranom sa šavovima prema dolje. Peci nekoliko minuta sa svake strane dok ne postane čvrsta, hrskava i zlatno-smeđa. Izreži i posluži!
Umjesto tofua, možeš ubaciti pečeni batat, cvjetaču ili grah. Voliš li ljuto, dodaj jalapeño papričice. Ukratko, sve što ti padne na pamet može se zapakirati u ovu hrskavu vegansku tortilju.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.