gastro postao
Mekani i sočni jastučići od školjki kućica sačuvat će sve mirise i okuse mora
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 218
Potrebno vam je
- 600 g dagnja
- 600 g kućica
- 300 g blitva
- zeleno tijesto za lazanje
- jelen gljiva
- vlasac ( listovi)
- mlijeko kravlje (1.8% masti )
- maslac, slani
- sol
Priprema
- Ispirjajte blitvu ili drugo povrće. Kad se ohladi, ocijedite i smrvite u kašu; posolite.
- U međuvremenu operite školjke i zagrijavajte da se otvore ljušture. Izvadite im meso.
- Tijesto narežite na četverokute 12 x 10 cm. Kuhajte u kipućoj slanoj vodi, dio po dio da se ne slijepe. Rasporedite ih pojedinačno na čiste kuhinjske krpe. Na svaki drugi četverokut podijelite kašu od povrća i meso obiju vrsta školjki. Pokrijte nepokrivenim četverokutima pa rubove čvrsto stisnite.
- Preostalo meso školjki zagrijavajte na smjesi maslaca i ulja, umiješajte narezanu jelen gljivu i zalijte na jastučiće.
Mekani i sočni jastučići od školjki kućica sačuvat će sve mirise i okuse mora