Recepti 13. listopada 2014.

Morski jastučići

gastro postao gastro.24sata.hr
Mekani i sočni jastučići od školjki kućica sačuvat će sve mirise i okuse mora

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 218

Potrebno vam je

  • 600 g dagnja
  • 600 g kućica
  • 300 g blitva
  • zeleno tijesto za lazanje
  • jelen gljiva
  • vlasac ( listovi)
  • mlijeko kravlje (1.8% masti )
  • maslac, slani
  • sol

Priprema

  1. Ispirjajte blitvu ili drugo povrće. Kad se ohladi, ocijedite i smrvite u kašu; posolite.
  2. U međuvremenu operite školjke i zagrijavajte da se otvore ljušture. Izvadite im meso.
  3. Tijesto narežite na četverokute 12 x 10 cm. Kuhajte u kipućoj slanoj vodi, dio po dio da se ne slijepe. Rasporedite ih pojedinačno na čiste kuhinjske krpe. Na svaki drugi četverokut podijelite kašu od povrća i meso obiju vrsta školjki. Pokrijte nepokrivenim četverokutima pa rubove čvrsto stisnite.
  4. Preostalo meso školjki zagrijavajte na smjesi maslaca i ulja, umiješajte narezanu jelen gljivu i zalijte na jastučiće.

Mekani i sočni jastučići od školjki kućica sačuvat će sve mirise i okuse mora

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.