Recepti 11. svibnja 2021.

Mrkva u slasticama: Recepti koje moraš isprobati

: Recepti za kolače s mrkvom foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Sočni, mekani i mirisni kolači s mrkvom....

Mrkva u kolačima?! Pitanje je koji mnogi postave kada čuju za slastice s mrkvom. No, iako je riječ o povrću, mrkva je izrazito slatka, zbog čega je idealna za dodavanje u kolače, a uz to tijesto čini savršeno mekim i sočnim. Mrkva se odlično sljubljuje i s cimetom, đumbirom, orašastim plodovima, sirom i medom. 

Uvjeri se i sama, isprobaj jednostavne i ukusne kolače u kojima je glavna zvijezda - mrkva! 

  • Mirisni kolač s mrkvom

Tko može odoljeti kriški sočnog i mirisnog kruha s mrkvom? Ako voliš kruh s bananom, jabukom ili pak slatki kruh s tikvicama, bit će ti draga i ova izvedenica s mrkvom, đumbirom i cimetom. Sama priprema oduzet će ti 15-ak minuta, ali imaj na umu da se relativno dugo peče te da se treba ohladiti prije rezanja. Stoga, najbolje je s pripremom krenuti večer prije posluživanja. 

 

Možda vas zanima... Ukusan i mirisan kolač s mrkvom Recepti

 

 | Author: Shutterstock Recept za kolač s mrkvom, foto: Shutterstock

  • Sočna torta od mrkve s kremom od sira

Savršena torta od mrkve mora biti meka, sočna i prozračna, a upravo takvu dobit ćeš budeš li slijedila ovaj recept. Iako će ti se na prvi pogled ovaj recept činiti kompliciranom, nemoj da te nešto dulji pospi sastojaka zavara! Svi sastojci dobro su ti poznati, a neke od njih po želji možeš dodati ili maknuti iz recepta. Oko 20 minuta trebat će ti za pripremu i 20 do 30 minuta za pečenje, što znači da ova torta može biti gotova u 60 minuta ili manje. 

 

Torta od mrkve Možda vas zanima... Pripremi sočnu tortu od mrkve s kremom od sira Recepti

 

 | Author: Shutterstock Torta s mrkvom, foto: Shutterstock

  • Pahuljaste palačinke s mrkvom

Donosimo ti recept za još jednu verziju omiljene slastice. Palačinke ćeš, uz samo malo naribane mrkve, pretvoriti u pravu poslasticu. Priprema traje 15-ak minuta, a količina je dovoljna za dvije osobe (ili jednog istinskog obožavatelja). Možeš ih poslužiti uz krem sir, slatke sirupe, orahe ili med. Uživaj!

 

Možda vas zanima... Obavezno isprobaj pahuljaste palačinke s mrkvom Recepti

 

 | Author: thinkstock Palačinke s mrkvom, foto: thinkstock

  • Muffini od mrkve i buče

Ovi slatki muffini skrivaju u sebi naribanu mrkvicu i brašno od buče. Kada poželiš nešto slatko, možeš napraviti ovu finu i sočnu kombinaciju. Muffini su vrlo brzo gotovi, rade se u jednoj posudi, i nestaju još brže nego što su nastali! Možeš ih jesti same, ili ih prerezati i namazati omiljenom marmeladom. Recept je pripremila Laura Roman s bloga La vie Shobaine

 

Možda vas zanima... Muffini od mrkve i buče odličan su doručak, gablec i desert Kolumne

 

 | Author: Laura Roman Muffini s mrkvom, foto: Laura Roman

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.