gastro postao
Talijanski specijalitet nezaboravnog okusa
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 410
Kaneloni
- 400 g rajčica, crvena
- 500 g ricotta
- 200 g mozzarella
- 8 kom cannelloni
- 40 g badem, oljušteni suhi
- peršin, list
Umak
- 1 režanj češnjak
- 1 kom čili papričica
- 3 šalica rukola
- 0.50 šalica ulje maslinovo
- 3 mala žlica limunov sok
- sol
- svježe mljeveni papar
- 0.50 šalica indijski oraščić
- 0.50 šalica parmezan
Priprema
- Rajčice isjeckajte u blenderu, stavite u zdjelu, dodajte ulje i začinite.
Umjesto kanelona možete upotrijebiti i listove za lazanje. Prema potrebi možete povećati količinu umaka od rajčice te mješavine peršina i badema. Ovako pripremljene kanelone najbolje je poslužiti sa svježom salatom.
- Za umak izmiksajte češnjak i čili, dodajte rikulu, ulje, limunov sok, sol i papar pa još izmiksajte. Dodajte oraščiće i parmezan te opet izmiksajte.
- Pomiješajte ricottu, 20 g parmezana i umak. Dodajte pola mozzarelle, začinite i izmiješajte.
- Umočite kanelone u hladnu vodu pa ih nadjenite smjesom s ricottom.
- Pola smjese s rajčicama stavite na dno vatrostalne posude. Stavite na nju kanelone pa prelijte ostatkom. Pokrijte alu-folijom i pecite 15 minuta na 220°C.
- Izmiksajte peršin, bademe i parmezan. Pospite jelo preostalom mozzarellom i parmezanom te smjesom s peršinom. Pecite otkriveno još pet minuta.
Izvor Skuhatćute