Recepti 03. listopada 2014.

Nadjeveni kaneloni u umaku od rajčica

gastro postao gastro.24sata.hr
Talijanski specijalitet nezaboravnog okusa

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 410

Kaneloni

  • 400 g rajčica, crvena
  • 500 g ricotta
  • 200 g mozzarella
  • 8 kom cannelloni
  • 40 g badem, oljušteni suhi
  • peršin, list

Umak

  • 1 režanj češnjak
  • 1 kom čili papričica
  • 3 šalica rukola
  • 0.50 šalica ulje maslinovo
  • 3 mala žlica limunov sok
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 0.50 šalica indijski oraščić
  • 0.50 šalica parmezan

Priprema

  1. Rajčice isjeckajte u blenderu, stavite u zdjelu, dodajte ulje i začinite.Umjesto kanelona možete upotrijebiti i listove za lazanje. Prema potrebi možete povećati količinu umaka od rajčice te mješavine peršina i badema. Ovako pripremljene kanelone najbolje je poslužiti sa svježom salatom.
  2. Za umak izmiksajte češnjak i čili, dodajte rikulu, ulje, limunov sok, sol i papar pa još izmiksajte. Dodajte oraščiće i parmezan te opet izmiksajte.
  3. Pomiješajte ricottu, 20 g parmezana i umak. Dodajte pola mozzarelle, začinite i izmiješajte.
  4. Umočite kanelone u hladnu vodu pa ih nadjenite smjesom s ricottom.
  5. Pola smjese s rajčicama stavite na dno vatrostalne posude. Stavite na nju kanelone pa prelijte ostatkom. Pokrijte alu-folijom i pecite 15 minuta na 220°C.
  6. Izmiksajte peršin, bademe i parmezan. Pospite jelo preostalom mozzarellom i parmezanom te smjesom s peršinom. Pecite otkriveno još pet minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.