gastro postao
Za otprilike 45 minuta pripremi hrpu hrskavih popečaka od krumpira - za cijelu obitelj!
Popečci od krumpira odličan su izbor za lijene zimske večeri. Brzo su gotovi, savršeno su hrskavi i dostojno će zamijeniti čak i tvoj omiljeni čips. Popis sastojaka je kratak, a koraci toliko jednostavni da će ih lako pratiti i apsolutni amateri.
Ako upotrijebiš jušnu žlicu za porcioniranje smjese, dobit ćeš između 30 i 40 popečaka. Pospi ih krupno mljevenom soli i posluži s vrhnjem. Dobar tek!
Popečci od krumpira
Sastojci:
- 500 g krumpira
- 1 veliki luk
- 2 jaja (L)
- 60 g glatkog brašna
- 2 žličice soli
- 1 žličica praška za pecivo
- 1/2 žličice mljevenog papra
Postupak:
- Naribaj krumpir i luk za uz pomoć papirnatih ubrusa iscijedi višak tekućine.
- Premjesti krumpir i luk u veliku posudu, dodaj jaja, brašno, sol, papar i prašak za pecivo pa dobro promiješaj.
- U dubokoj tavi zagrij ulje za prženje. Žlicom premjesti hrpice smjese na tavicu pa ih pritisni špatulom kako bi poprimili oblik popečaka. Nakon otprilike 5 minuta, kad dno poprimi smeđu boju, okreni i prži još nekoliko minuta.
- Gotove popečke premjesti na kuhinjske ubruse kako bi se ocijedio višak masnoće. Posluži dok su još topli i hrskavi!