Recepti 27. srpnja 2025.

SOČAN I MEKAN Anđeoski kolač s bobičastim voćem

Desert
20 MIN
40 MIN
12
JEDNOSTAVNO
Anđeoski kolač s malinama
Anđeoski kolač s malinama
foto: Joy the Baker/Pinterest
Pjenasti biskvit od bjelanjaka i šećera odlično se nadopunjava s kremastim šlagom i kiselkastim bobičastim voćem

Ljeto je, pa bi slastice trebale slaviti aromu sezonskog voća, ali i biti nešto lakše i nježnije od zimskih. Bobičasto voće poput borovnica, malina i ribiza trenutno je u sezoni pa je pravo vrijeme za pripremanje upravo takvih slastica.

Provjereni recept za anđeoski kolač

Još kada ga spojimo s mekim i pahuljastim biskvitom od bjelanjaka i šećera dobit ćemo deliciju koja se naziva "angel food cake". Ovaj anđeoski kolač je najbolje peći u kalupu koji je u sredini šupalj, poput onog za kuglof, ali će poslužiti i običan okrugli kalup. 

U nastavku je naš provjereni recept za anđeoski kolač...

anđeoski koalč s malinama | Author: Joy the Baker/Pinterest Anđeoski kolač s malinama foto: Joy the Baker/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Anđeoski kolač s bobičastim voćem
20 MIN
pripreme
40 MIN
kuhanja
12
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Bjelanjak 9 kom
  • Šećer 300 g
  • Oštro brašno 135 g
  • Sok od limuna 1 žličica
  • Sol 0,25 žličica
  • Bobičasto voće 250 g
  • Vrhnje za šlag 200 ml
Postupak
  1. Najprije bjelanjke odvoji u jednu posudu i ostavi ih na sobnoj temperaturi oko pola sata. 


  2. Za to vrijeme rešetku u pećnici spusti na što niži položaj i pećnicu zagrij na 180 stupnjeva.


  3. U bjelanjke dodaj limunov sok i sol te ih miksaj dok ne počnu stvarati meke vrhove, odnosno ne postanu kompaktna smjesa. 


  4. Nastavi miksati bjelanjke i polako dodaj jednu po jednu žlicu šećera. Jednom kada umiješaš sav šećer, pomoću špatule umiješaj brašno. 


  5. Smjesu prebaci u okrugli kalup, a ako ostane zarobljen koji mjehurić zraka ukloni ga tako što ćeš kroz smjesu proći nožem. 


  6. Kolač peci dok površina ne postane lagano smeđa i suha na izgled, oko 35 do 40 minuta. Jednom kada je pečen, kolač odmah preokreni, ali ga ostavi u kalupu da se hladi jedan sat. 


  7. Dok se kolač hladi izmiksaj vrhnje za šlag i operi bobičasto voće. Hladan kolač izvadi iz kalupa, a to ćeš najlakše napraviti tako da dugim nožem prođeš po stijenkama kalupa. 


  8. Kolač ukrasi 'pravim', mliječnim šlagom i bobičastim voćem (samo s gornje strane) i posluži hladan. 


Isprobaj i ove slastice s bobičastim voćem:

Možda vas zanima... Sočan kolač s mascarponeom i bobičastim voćem Kolumne kokos Možda vas zanima... GASI ŽEĐ Smoothie od kokosa i šumskog voća Recepti Možda vas zanima... Bobičasto voće iskoristi za pripremu sočnih muffina Recepti Možda vas zanima... Brzinski umuti clafoutis s bobičastim voćem Recepti Možda vas zanima... Tart s bobičastim voćem gotov je za tren! Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 15:06 03. Srpanj 2022.

    Najbolja torta