Pjenasti biskvit od bjelanjaka i šećera odlično se nadopunjava s kremastim šlagom i kiselkastim bobičastim voćem
Ljeto je, pa bi slastice trebale slaviti aromu sezonskog voća, ali i biti nešto lakše i nježnije od zimskih. Bobičasto voće poput borovnica, malina i ribiza trenutno je u sezoni pa je pravo vrijeme za pripremanje upravo takvih slastica.
Provjereni recept za anđeoski kolač
Još kada ga spojimo s mekim i pahuljastim biskvitom od bjelanjaka i šećera dobit ćemo deliciju koja se naziva"angel food cake". Ovaj anđeoski kolač je najbolje peći u kalupu koji je u sredini šupalj, poput onog za kuglof, ali će poslužiti i običan okrugli kalup.
U nastavku je naš provjereni recept za anđeoski kolač...
Anđeoski kolač s malinama
foto: Joy the Baker/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Anđeoski kolač s bobičastim voćem
20 MIN
pripreme
40 MIN
kuhanja
12
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Bjelanjak
9
kom
Šećer
300
g
Oštro brašno
135
g
Sok od limuna
1
žličica
Sol
0,25
žličica
Bobičasto voće
250
g
Vrhnje za šlag
200
ml
Postupak
Najprije bjelanjke odvoji u jednu posudu i ostavi ih na sobnoj temperaturi oko pola sata.
Za to vrijeme rešetku u pećnici spusti na što niži položaj i pećnicu zagrij na 180 stupnjeva.
U bjelanjke dodaj limunov sok i sol te ih miksaj dok ne počnu stvarati meke vrhove, odnosno ne postanu kompaktna smjesa.
Nastavi miksati bjelanjke i polako dodaj jednu po jednu žlicu šećera. Jednom kada umiješaš sav šećer, pomoću špatule umiješaj brašno.
Smjesu prebaci u okrugli kalup, a ako ostane zarobljen koji mjehurić zraka ukloni ga tako što ćeš kroz smjesu proći nožem.
Kolač peci dok površina ne postane lagano smeđa i suha na izgled, oko 35 do 40 minuta. Jednom kada je pečen, kolač odmah preokreni, ali ga ostavi u kalupu da se hladi jedan sat.
Dok se kolač hladi izmiksaj vrhnje za šlag i operi bobičasto voće. Hladan kolač izvadi iz kalupa, a to ćeš najlakše napraviti tako da dugim nožem prođeš po stijenkama kalupa.
Kolač ukrasi 'pravim', mliječnim šlagom i bobičastim voćem (samo s gornje strane) i posluži hladan.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.