Recepti 14. kolovoza 2023.

Napravi domaće gumene bombone!

Gumeni bomboni
Gumeni bomboni foto: Polina Tankilevitch/Pexels
gastro postao gastro.24sata.hr
Gumeni bomboni mnogima su neodoljivi, samo probaj otvoriti vrećicu gumenih bombona i ne slistiti je do kraja... Donosimo ti jednostavan recept po kojem ih možeš napraviti kod kuće

Gumeni bomboni omiljena su poslastica za najmlađe, ali i za one malo (i puno!) starije… Kad otvoriš vrećicu gumenih bombona, bez obzira na oblik – jesu li to tradicionalni medvjedići, ili možda zmijice ili neki drugi oblici – sigurno smo da se ne možeš zaustaviti prije nego što potamaniš cijelu vrećicu!

Tako je i nama, pa donosimo recept za domaće gumene bombone, koje vrlo jednostavno možeš pripremiti kod kuće. Uvjeravamo te, priprema je vrlo jednostavna, a ovi domaći gumeni bomboni slasniji su (i zdraviji!) od kupovnih!

 

Možda vas zanima... Pijani gumeni medvjedići će vas oduševiti Recepti

 

Jedino ćeš morati nabaviti kalup za gumene bombone, ali i ovdje tvoja kreativnost može izaći na vidjelo jer možeš koristiti i druge silikonske kalupe, primjerice za praline.

 | Author: Polina Tankilevitch/Pexels Gumeni bomboni foto: Polina Tankilevitch/Pexels

Gumeni bomboni

Sastojci:

  • 500 ml hladne vode
  • 225 ml vrele vode
  • 100 g želatine u prahu (bez okusa)
  • 6 vrećica želatine u prahu s okusom po izboru
  • svježe cijeđeni sok od limuna

 

Možda vas zanima... Nezaboravni žele bomboni od jabuke Recepti

 

Postupak:

  1. Vodu razdijeli u više čaša – ako ćeš koristiti želatinu različitih okusa. U svaku dodaj po 2 žlice želatine i pusti da se namače nekoliko minuta.
  2. Dodaj u svaku čašu malo vrele vode i odmah dodaj vrećicu želatine s okusom. Promiješaj. U svaku čašu možeš dodati i malo limunova soka.
  3. Namasti kalupiće i napuni ih smjesom želatine.
  4. Drži u hladnjaku dok se ne stisne.
  5. Izvadi iz kalupa i
  6.  Uživaj u domaćim gumenim bombonima!

 | Author: Wendy Rake/Unsplash Gumeni bomboni foto: Wendy Rake/Unsplash

Domaći gumeni bomboni jako su popularni pa razne ideje i načine pripreme možeš pronaći i na TikToku.

 

@drinkswithbih Sunday vibes call for gin infused gummy bears 😜 So simple to make and the perfect Sunday snack for a fun afternoon. Definitely part of this Sunday routine for me. Give it a try and let me know if you like it 🙌 What other infused foods would you like me to make at home? #infusedcandy #gummybears #infusedgummy #gincocktailrecipes #haribogummybears #tanqueraygin #tanqueraycocktailrecipes #tanqueray #alcoholinfused #alcoholinfusedtreats #kenyantiktokers #tiktokkenyanairobi ♬ original sound - angybvby

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.