Recepti 3347 prikaza 04. travnja 2019.

Ne može bolje: Krem juha od špinata

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Juha se najčešće poslužuje kao uvertira dobrom i obilnom ručku, no ova juha može biti zaseban obrok. Stvarno ukusan obrok.

Ukusna i kremasta juha od špinata sa žlicom kiselog vrhnja oduševit će i najizbirljivije. Ako napravite veliku količinu, slobodno zamrznite višak. Okus juhe ostaje netaknut.

 

Možda vas zanima... Hrskavi jastučići sa špinatom i sirom Recepti Možda vas zanima... Špinat u novom, još slasnijem, zapečenom ruhu Recepti

 

Potrebno vam je:

  • 3 žlice ulja
  • 1 crveni luk
  • 500 g svježeg špinata
  • 600 ml vode
  • 5 žlica brašna
  • 1 kocka za juhu
  • 400 ml mlijeka
  • sol i papar
  • kiselo vrhnje, po želji
  • sjeckani češnjak, po želji

Postupak pripreme:

  1. U velikoj posudi na ulju prodinstajte nasjeckani crveni luk. Dodajte špinat i vodu. Pustite da prokuha.
  2. Dodajte kocku za juhu. Posolite i popaprite po ukusu.
  3. Odvojite 5 žlica mlijeka u brašno. Promiješajte dok ne dobijete gustu smjesu. Ostatak mlijeka dodajte u juhu i pustite da prokuha.
  4. Kada je juha prokuhala, smanjite vatru, izblendajte štapnim mikserom i postepeno sipajte mješavinu brašna i vode dok ne postignete željenu gustoću.
  5. Kod posluživanja u tanjur dodajte žlicu kiselog vrhnja i sjeckanog češnjaka.

Dobar tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.