gastro postao
Juha se najčešće poslužuje kao uvertira dobrom i obilnom ručku, no ova krem juha od špinata može biti zaseban obrok, i to stvarno ukusan obrok
Ukusna i kremasta juha od špinata sa žlicom kiselog vrhnja oduševit će i najizbirljivije. Ako napravite veliku količinu, slobodno zamrznite višak. Okus juhe ostaje netaknut.
Krem juha od špinata
Sastojci:
- 3 žlice ulja
- 1 crveni luk
- 500 g svježeg špinata
- 600 ml vode
- 5 žlica brašna
- 1 kocka za juhu
- 400 ml mlijeka
- sol i papar
- kiselo vrhnje, po želji
- sjeckani češnjak, po želji
Postupak:
- U velikoj posudi na ulju prodinstaj nasjeckani crveni luk. Dodaj špinat i vodu. Pusti da prokuha.
- Dodaj kocku za juhu. Posoli i popapri po ukusu.
- Odvoji 5 žlica mlijeka u brašno. Promiješa dok ne dobijete gustu smjesu. Ostatak mlijeka dodaj u juhu i pusti da prokuha.
- Kada je juha prokuhala, smanji vatru, izblendaj štapnim mikserom i postepeno sipaj mješavinu brašna i vode dok ne postigneš željenu gustoću.
- Kod posluživanja u tanjur dodaj žlicu kiselog vrhnja i sjeckanog češnjaka.