Juha se najčešće poslužuje kao uvertira dobrom i obilnom ručku, no ova krem juha od špinata može biti i zaseban obrok, i to stvarno ukusan...
Ukusna i kremjuha od špinata sa žlicom kiselog vrhnja oduševit će i najizbirljivije. Ako napraviš veliku količinu, slobodno zamrzni višak. Okus juhe zamrzavanjem ostaje netaknut.
Špinat
foto: Louis Hansel/Unsplash
Ne gasi ekran dok kuham
Krem juha od špinata
8 MIN
pripreme
30 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Suncokretovo ulje
1
žlica
Luk
1
kom
Špinat
500
g
Brašno
5
žlica
Povrtni temeljac
600
ml
Mlijeko
400
ml
Sol
Crni papar
Kiselo vrhnje
4
žlica
Češnjak
1
režanj
Postupak
U velikoj posudi na ulju prodinstaj nasjeckani crveni luk. Dodaj temeljac i vodu. Pusti da prokuha. Posoli i popapri prema ukusu.
Odvoji 5 žlica mlijeka u brašno. Promiješaj dok ne dobijete gustu smjesu. Ostatak mlijeka dodaj u juhu i pusti da prokuha.
Kada je juha prokuhala, smanji vatru, izblendaj štapnim mikserom i postepeno sipaj mješavinu brašna i vode dok ne postigneš željenu gustoću.
Kod posluživanja u tanjur dodaj žlicu kiselog vrhnja i sjeckanog češnjaka.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.