Recepti Povrće 08. veljače 2025.

Savršeno hrskavi zalogajčići sa špinatom i feta sirom

Povrće
20 MIN
25 MIN
9
JEDNOSTAVNO
špinat, lisnato tijesto
Prefini zalogajčići sa špinatom i feta sirom
foto: Sheri Silver/Unsplash
Imamo odlično, brzo i ukusno rješenje za predjelo ili mali zalogaj uz omiljeno piće! Ovi prefini zalogajčići sa špinatom i feta sirom oduševit će čak i mae gurmane koji baš i ne vole zeleno povrće

Treba ti neko brzinsko predjelo ili fini zalogaj, a bilo bi dobro da je bez mesa jer svi tvoji gosti koji dolaze na večeru ne jedu meso? E pa, imamo odlično rješenje!

Hrskavo lisnato tijesto

Ovi slasni zalogajčići sa špinatom i feta sirom odlična su ideja za takve prilike! Hrskavo lisnato tijesto, i slastan i sočan nadjev u kojem su glavne zvijezde špinat i feta sir, uz dodatak luka, češnjaka, krem sira… svima će se svidjeti, čak i najmlađima koji možda i nisu tako ludi za zelenim povrćem.

Galette od lisnatog tijesta s jabukama Možda vas zanima... Recepti s lisnatim tijestom koje moraš isprobati! Recepti

Ovaj recept možeš prilagoditi sebi i svome ukusu, dodavanjem (i oduzimanjem) određenih namirnica, a možeš ga poslužiti i kao slani doručak. U svakom slučaju – uživat ćeš!

Špinat | Author: Rodolfo Quirós/Pexels Podvali klincima špinat u ovim zalogajčićima foto: Rodolfo Quirós/Pexels

Ne gasi ekran dok kuham

Prefini zalogajčići sa špinatom i feta sirom
20 MIN
pripreme
25 MIN
kuhanja
9
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Suncokretovo ulje 1 žlica
  • Luk 1 kom
  • Sol
  • Češnjak 2 režanj
  • Krem sir 120 g
  • Jaje 2 kom
  • Zamrznuti špinat 300 g
  • Feta sir 0,75 šalica
  • Kopar - svježi 2 žlica
  • Limunova korica 2 žličica
  • Svježe mljeveni crni papar
  • Lisnato tijesto 500 g
Postupak
  1. U srednjoj tavici zagrij 1 žlicu ulja na srednjoj vatri. Dodaj luk i posoli. Dinstaj, uz povremeno miješanje, dok luk ne omekša, 4-5 minuta. Dodaj češnja i dinstaj dalje dok ne zamiriši, oko 30 sekundi. Makni s vatre.


  2. U velikoj zdjeli pomiješaj krem sir i 1 jaje. Umiješaj dinstani luk i češnjak, špinat, feta sir, kopar i limunovu koricu te dodaj soli i papra prema ukusu.


  3. Namasti 9 kalupa za muffine. Na lagano pobrašnjenoj površini razvaljaj lisnato tijesto i izreži 9 kvadrata. Kvadrate lisnatog tijesta rasporedi u kalup za muffine, tako da kutovi vire iz kalupa. Na svaki komad lisnatog tijesta stavi oko 2 i ½ žlice nadjeva. Malo pritisni tijesto na nadjev, da se sve spoji. Stavi u hladnjak na 30 minuta (ili u zamrzivač na 15 minuta).


  4. Pećnicu zagrij na 200 stupnjeva, a rešetku postavi na sredinu pećnice.


  5. Preostalo jaje izmuti sa 1 žličicom vode te time premaži lisnato tijesto prije pečenja.


  6. Peci dok se lisnato tijesto lijepo ne napuše i zazlati, oko 25 minuta. Pusti da se malo ohladi prije vađenja iz kalupa. Posluži toplo.


I još malo finih zalogaja sa superzdravim špinatom!

Zelene palačinke Možda vas zanima... Ove zelene palačinke moraš isprobati! Recepti Njoki s pestom od špinata Možda vas zanima... ODLIČAN RUČAK Brzi njoki s pestom od špinata Recepti špinat Možda vas zanima... Zavoli špinat uz ova 4 izvrsna recepta Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.