Imamo odlično, brzo i ukusno rješenje za predjelo ili mali zalogaj uz omiljeno piće! Ovi prefini zalogajčići sa špinatom i feta sirom oduševit će čak i mae gurmane koji baš i ne vole zeleno povrće
Treba ti neko brzinsko predjelo ili fini zalogaj, a bilo bi dobro da je bez mesa jer svi tvoji gosti koji dolaze na večeru ne jedu meso? E pa, imamo odlično rješenje!
Hrskavo lisnato tijesto
Ovi slasni zalogajčići sa špinatom i feta sirom odlična su ideja za takve prilike! Hrskavo lisnato tijesto, i slastan i sočan nadjev u kojem su glavne zvijezdešpinat i feta sir, uz dodatak luka, češnjaka, krem sira… svima će se svidjeti, čak i najmlađima koji možda i nisu tako ludi za zelenim povrćem.
Ovaj recept možeš prilagoditi sebi i svome ukusu, dodavanjem (i oduzimanjem) određenih namirnica, a možeš ga poslužiti i kao slani doručak. U svakom slučaju – uživat ćeš!
Podvali klincima špinat u ovim zalogajčićima
foto: Rodolfo Quirós/Pexels
Ne gasi ekran dok kuham
Prefini zalogajčići sa špinatom i feta sirom
20 MIN
pripreme
25 MIN
kuhanja
9
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Suncokretovo ulje
1
žlica
Luk
1
kom
Sol
Češnjak
2
režanj
Krem sir
120
g
Jaje
2
kom
Zamrznuti špinat
300
g
Feta sir
0,75
šalica
Kopar - svježi
2
žlica
Limunova korica
2
žličica
Svježe mljeveni crni papar
Lisnato tijesto
500
g
Postupak
U srednjoj tavici zagrij 1 žlicu ulja na srednjoj vatri. Dodaj luk i posoli. Dinstaj, uz povremeno miješanje, dok luk ne omekša, 4-5 minuta. Dodaj češnja i dinstaj dalje dok ne zamiriši, oko 30 sekundi. Makni s vatre.
U velikoj zdjeli pomiješaj krem sir i 1 jaje. Umiješaj dinstani luk i češnjak, špinat, feta sir, kopar i limunovu koricu te dodaj soli i papra prema ukusu.
Namasti 9 kalupa za muffine. Na lagano pobrašnjenoj površini razvaljaj lisnato tijesto i izreži 9 kvadrata. Kvadrate lisnatog tijesta rasporedi u kalup za muffine, tako da kutovi vire iz kalupa. Na svaki komad lisnatog tijesta stavi oko 2 i ½ žlice nadjeva. Malo pritisni tijesto na nadjev, da se sve spoji. Stavi u hladnjak na 30 minuta (ili u zamrzivač na 15 minuta).
Pećnicu zagrij na 200 stupnjeva, a rešetku postavi na sredinu pećnice.
Preostalo jaje izmuti sa 1 žličicom vode te time premaži lisnato tijesto prije pečenja.
Peci dok se lisnato tijesto lijepo ne napuše i zazlati, oko 25 minuta. Pusti da se malo ohladi prije vađenja iz kalupa. Posluži toplo.
I još malo finih zalogaja sa superzdravim špinatom!