Recepti 02. svibnja 2020.

Nemoj propustiti četiri izvanredna recepta s jagodama

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Još jednom ponavljamo da sezonu jagoda treba stvarno dobro iskoristiti!

Moramo priznati da nam je sezona jagoda drastično popravila raspoloženje. Nekoliko smo se puta već počastili standardnom voćnom salatom, nismo zaobišli ni umakanje u čokoladu, a na repertoaru su i različite slastice.

Držimo se provjerenih i praktičnih recepata sa sastojcima koji su široko dostupni i nisu preskupi. Sve te kriterije zadovoljavaju ovi recepti...

 | Author: Shutterstock foto: Shutterstock

Složence od kruha pripremamo tijekom cijele godine, ali dodatke prilagođavamo sezoni. Primjerice, zimi nam je najdraža jednostavna kombinacija s vanilijom i grožđicama, dok im ljeti dodajemo šumsko voće. 

Složenac s jagodama odličan je desert koji možeš poslužiti uz sladoled, tučeno vrhnje ili ga jednostavno preliti medom.

 

Možda vas zanima... Sezonski složenac od jagoda, sira i starog kruha Recepti

 

 | Author: Shutterstock foto: Shutterstock

Tart od jagoda ukusan je i, u nedostatku boljeg izraza, fotogeničan. Priprema nije zahtjevna, osobito ako imaš iskustva s prhkim tijestom, a najviše će ti vremena oduzeti ukrašavanje tanko narezanim jagodama. Taj završni korak računamo kao antistres terapiju!

 

jagode, tart od jagoda Možda vas zanima... Uživaj u nedjelji uz jednostavan tart od jagoda Recepti

 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

Ako ne želiš paliti pećnicu, što u potpunosti razumijemo, izaberi između jednostavnog deserta u čaši i odlične verzije tiramisua s jagodama. Imaj na umu da oba deserta trebaš dobro rashladiti prije posluživanja i da bi bilo uputno pripremiti ih večer ranije.

 

Tiramisu s jagodama Možda vas zanima... Tiramisu s jagodama - nova verzija prefinog klasika Recepti Možda vas zanima... Isprobaj slojeviti desert od jagoda u čašama Recepti

 

 | Author: SHUTTERSTOCK foto: SHUTTERSTOCK

Uživaj!


 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.