Komad sočnog kuglofa od batata i šalica čaja popravit će ti tmurni jesenski dan, isprobaj naš recept...
Sočan kuglof od batata s intenzivnom notom cimeta savršen je odabir za kišne jesenske večeri ili sezonski obiteljski ručak. Batat ovom kuglofu daje lijepu boju i nevjerojatnu sočnost. Priprema tijesta je brza i jednostavna, a ostatak posla morat ćeš prepustiti svojoj pećnici.
Ovaj kuglof bit će dostatan za 10 porcija. Ostatak, ako ga uopće bude, možeš čuvati na sobnoj temperaturi u kutiji s poklopcem.
Recept za kuglof je u nastavku, a istu smjesu možeš upotrijebiti i za pripremu genijalnih muffina. Ako nemaš ni kalup za kuglof ni kalup za muffine, poslužit će i duguljasti kalup za kruh.
Kuglof od batata
foto: Widya/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Kuglof od batata
25 MIN
pripreme
60 MIN
kuhanja
10
porcija
SREDNJE
Sastojci
Pire od batata
850
g
Šećer
500
g
Mlijeko
180
ml
Suncokretovo ulje
180
ml
Jaje
4
kom
Glatko brašno
450
g
Soda bikarbona
2
žličica
Prašak za pecivo
0,50
kom
Sol
1
žličica
Muškatni oraščić
1
žličica
Cimet
2
žličica
Piment
1
žličica
Postupak
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Veliki kalup za kuglof namasti pa ga pospi brašnom.
Batat skuhaj pa ga zgnječi u pire sa 2 žlice vode ili mlijeka.
Pireu dodaj šećer, mlijeko i ulje pa izmiksaj. Dodaj jedno po jedno jaje i lagano miksaj.
Ubaci mješavinu brašna, sode, praška za pecivo i svih začina.Izmiksaj pa prelij tijesto u pripremljeni kalup.
Peci otprilike sat vremena pa provjeri čačkalicom je li kuglof pečen. Ako primijetiš da kuglof tijekom pečenja prebrzo poprima boju, pokrij listom aluminijske folije.
Pusti da se kuglof hladi 15 minuta u kalupu, a zatim ga pažljivo izvrni na rešetku.
Kuglof posluži posut šećerom u prahu, preliven čokoladom ili šćernim preljevom.
Kuglof možeš preliti tamnom čokoladom ili napraviti šećerni preljev. 250 g šećera u prahu pomiješaj sa žličicom cimeta i pet žlica slatkog vrhnja. Žlicom nanesi preljev na ohlađeni kuglof i posluži!
isprobaj i ove kuglofe te njihove preslatke mini verzije:
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.