Recepti 26. siječnja 2024.

Neodoljivi cheesecake s tostiranim lješnjacima

Cheesecake s lješnjacima
Cheesecake s lješnjacima foto: Alina Levkovich/Unsplash
gastro postao gastro.24sata.hr
Za vikend se zasladi predobrim cheesecakeom s hrskavom podlogom od tostiranih lješnjaka i karamelom!

Tostirani lješnjaci savršena su podloga za cheesecake. Kad se u jednadžbu uključi i karamel, ova varijanta popularne slastice gotovo da nema konkurenciju. 

Priprema ne bi trebala trajati duže od 15 minuta, a ostatak posla preuzet će pećnica. Bitno je samo da dobro rashladiš cheesecake prije serviranja, najbolje preko noći.

Netom prije rezanja ga prelij karamelom, pričekaj da se malo stisne i ukrasi ga cijelim lješnjacima.

 

Granola pločice s lješnjacima i čokoladom Možda vas zanima... Predobre granola pločice s lješnjacima i čokoladom Recepti

 

Trebat će ti kalup za tortu promjera 22 ili 24 cm. Ako imaš samo manji kalup (18 ili 20 cm), morat ćeš prilagoditi sastojke kako ne bi ostalo kreme od sira. U slast!

Tostirani lješnjaci | Author: Stockfood Lješnjake je potrebno tostirati prije mljevenja! foto: Stockfood

Cheesecake s tostiranim lješnjacima

Sastojci - za podlogu:

  • 250 g tostiranih lješnjaka
  • 50 g šećera
  • 50 g rastopljenog maslaca

Sastojci - za kremu:

  • 1,1 kg krem sira 
  • 300 g šećera
  • 2 žlice ekstrakta vanilije
  • 3 jaja (L)

 

nutella Možda vas zanima... Domaća nutella puno je ukusnija od kupovne Recepti

 

Postupak:

  1. Tostirane lješnjake fino samelji sa šećerom. Pomiješaj s maslacem pa utisni smjesu na dno kalupa za tortu.
  2. Izmiksaj krem sir sa šećerom i ekstraktom vanilije pa dodaj jedno po jedno jaje. Kremu prelij preko podloge.
  3. Peci cheesecake otprilike 50 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. 
  4. Pričekaj da se malo ohladi, a zatim oštrim nožem prođi uz kalup kako bi se cheesecake odvojio. Izvadi iz kalupa i stavi u hladnjak.

Pripremi slani karamel prema našem receptu, prelij ga preko rubova torte, tako da lagano curi, i ukrasi cheesecake cijelim lješnjacima!

 

tostirani lješnjaci Možda vas zanima... TOSTIRANJE LJEŠNJAKA: 3 brza i jednostavna koraka Špajza

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:28 27. Siječanj 2024.

    super