Tostirani lješnjaci savršena su podloga za cheesecake. Kad se u jednadžbu uključi i karamel, ova varijanta popularne slastice gotovo da nema konkurenciju.
Priprema ne bi trebala trajati duže od 15 minuta, a ostatak posla preuzet će pećnica. Bitno je samo da dobro rashladiš cheesecake prije serviranja, najbolje preko noći.
Netom prije rezanja ga prelij karamelom, pričekaj da se malo stisne i ukrasi ga cijelim lješnjacima.
Trebat će ti kalup za tortu promjera 22 ili 24 cm. Ako imaš samo manji kalup (18 ili 20 cm), morat ćeš prilagoditi sastojke kako ne bi ostalo kreme od sira. U slast!
Cheesecake s tostiranim lješnjacima
Sastojci - za podlogu:
- 250 g tostiranih lješnjaka
- 50 g šećera
- 50 g rastopljenog maslaca
Sastojci - za kremu:
- 1,1 kg krem sira
- 300 g šećera
- 2 žlice ekstrakta vanilije
- 3 jaja (L)
Postupak:
- Tostirane lješnjake fino samelji sa šećerom. Pomiješaj s maslacem pa utisni smjesu na dno kalupa za tortu.
- Izmiksaj krem sir sa šećerom i ekstraktom vanilije pa dodaj jedno po jedno jaje. Kremu prelij preko podloge.
- Peci cheesecake otprilike 50 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
- Pričekaj da se malo ohladi, a zatim oštrim nožem prođi uz kalup kako bi se cheesecake odvojio. Izvadi iz kalupa i stavi u hladnjak.
Pripremi slani karamel prema našem receptu, prelij ga preko rubova torte, tako da lagano curi, i ukrasi cheesecake cijelim lješnjacima!