Recepti 10. kolovoza 2024.

NEODOLJIV Slatki kruh sa smokvama i medom

Desert
25 MIN
60 MIN
12
SREDNJE
Slatki kruh sa smokvama
Slatki kruh sa smokvama, bademima i medom
foto: SHUTTERSTOCK
Svježe ljetne smokve savršen su dodatak ovom sočnom slatkom kruhu u kojem su važni dodaci bademi i med

Slatki kruh sa smokvama i komadićima badema preliven medom dat će ti dozu gastro dekadencije koja ti je potrebna u životu. Užitak u ovoj deliciji je zagarantiran, pogotovo ako obožavaš smokve, bile one svježe ili sušene. Grčki jogurt desertu daje svježinu koju tražimo tijekom ovih toplih dana. 

suhe smokve Možda vas zanima... Kako osušiti smokve i uživati u njima tijekom cijele godine Špajza

Ne gasi ekran dok kuham

Slatki kruh sa smokvama, bademima i medom
25 MIN
pripreme
60 MIN
kuhanja
12
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Maslac 175 g
  • Šećer 175 g
  • Brašno 200 g
  • Jaje 3 kom
  • Limun 1 kom
  • Bademi 50 g
  • Prašak za pecivo 0,25 žličica
  • Mlijeko 2 žlica
  • Smokve 5 kom
  • Suha smokva 100 g
  • Grčki jogurt 200 g
  • Med 2 žlica
  • Sol 1 prstohvat
Postupak
  1. Pećnicu zagrij na 170 stupnjeva Celzijevih, a kalup za kruh premaži s malo ulja i obloži papirom za pečenje. 


  2. Maslac i šećer izradi mikserom dok ne dobiješ pjenastu smjesu. Dodaj jedno po jedno jaje i umuti ga mikserom. 


  3. U smjesu dodaj koricu od jednog limuna i jednu žlicu soka od limuna. 


  4. U posebnoj posudi pomiješaj brašno, sol i prašak za pecivo. Smjesu suhih sastojaka pomiješaj s jajima i maslacem te dodaj mlijeko. 


  5. U gotovu smjesu umiješaj suhe smokve nasjeckane na četvrtine te nasjeckane bademe. 


  6. Smjesu prelij u kalup i peci oko sat vremena dok se kruh ne digne i poprimi zlatno smeđu boju. Ostavi ga da se potpuno ohladi. 


  7. Kada je hladan, kruh prenesi na podlogu na kojoj ćeš ga servirati te ga s gornje strane premaži grčkim jogurtom.

    Svježe smokve nareži na četvrtine te ih položi preko jogurta, a za kraj smokve i kolač prelij medom.


    Med, saće

     


  8. Kolač je najukusniji kada se jede svježi, no u hladnjaku može stajati i do 3 dana. 


Isprobaj i ove recepte za slatki kruh, koji može biti genijalan doručak, ali i fin desert...:

Kruh od banane Možda vas zanima... Kruh od banane iz blendera, od samo 4 sastojka Špajza Možda vas zanima... Čokoladni kruh - za baš svaku priliku Recepti kruh Možda vas zanima... Kako napraviti domaći slatki kruh od tikvica Recepti Možda vas zanima... Mramorni banana kruh oraspoložit će te već na prvi griz Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 10:16 16. Kolovoz 2022.

    Ovakav kruh volim