gastro postao
Iako nisu uobičajeni, ovi mali popečci će vas upravo oduševiti!
Popečci s ribom ili račićima nisu baš često na jelovniku i smatramo kako su nepravedno zapostavljeni.
A ovi popečci su toliko hrskavi i slasni da ćete ih htjeti raditi svaki dan! No, čime postići takvu sjajnu hrskavost? Vjerovali ili ne - čipsom! Čips zdrobite i u njega uvaljate pripremljene popečke prije pečenja. Čips će im dati jedan zanimljiv okus i hrskavost.
Popečke možete poslužiti s predloženim umakom s vinom, ali možete ih poslužiti i s domaćim tartarom - bit će jednako ukusno!
Sastojci:
- 1 šalica Chardonnaya (ili nekog drugog bijelog suhog vina)
- 1/3 šalica sjeckanog luka ili poriluka
- 1 šalica vrhnja za kuhanje
- 450 g račića
- 2 1/2 šalice zdrobljenog čipsa od krumpira
- 1 šalica mrvica za pohanje
- 150 g pečene paprike (iz staklenke) nasjeckane sitno
- 1/2 šalice sitno sjeckanog luka
- 2 jaja
- 2 žlice svježeg sjeckanog kopra
- 1 žlica senfa
- 1 žlica majoneze
- 1/4 šalice maslinovog ulja
- Sol i papar
Priprema:
- Zakuhati vino i luk/poriluk (1/3 šalice) te kuhati dok se tekućina ne smanji na 1/2 šalice; smanjiti temperaturu pa dodati vrhnje za kuhanje i kuhati dok se ne zgusne, posoliti i popapriti po želji te staviti sa strane
- U posudi pomiješati račiće, 1/2 šalice čipsa, mrvice za pohanje i preostale sastojke te sve dobro izmiješati dok smjesa ne bude kompaktna
- Od pripremljene smjese oblikovati kuglice pa ih malo pritisnuti u sredini da se poravnaju; uvaljati ih u čips
- Zagrijati maslinovo ulje te peći popečke sa svake strane dok ne dobiju lijepu zlatnu boju - oko 5 minuta
- Poslužiti tople s pripremljenim umakom od vina i poriluka
Dobar tek!