Recepti 02. veljače 2017.

Nevjerojatno hrskavi popečci s račićima

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Iako nisu uobičajeni, ovi mali popečci će vas upravo oduševiti!

Popečci s ribom ili račićima nisu baš često na jelovniku i smatramo kako su nepravedno zapostavljeni.

A ovi popečci su toliko hrskavi i slasni da ćete ih htjeti raditi svaki dan! No, čime postići takvu sjajnu hrskavost? Vjerovali ili ne - čipsom! Čips zdrobite i u njega uvaljate pripremljene popečke prije pečenja. Čips će im dati jedan zanimljiv okus i hrskavost.

Popečke možete poslužiti s predloženim umakom s vinom, ali možete ih poslužiti i s domaćim tartarom - bit će jednako ukusno!

Sastojci:

  • 1 šalica Chardonnaya (ili nekog drugog bijelog suhog vina)
  • 1/3 šalica sjeckanog luka ili poriluka
  • 1 šalica vrhnja za kuhanje
  • 450 g račića
  • 2 1/2 šalice zdrobljenog čipsa od krumpira
  • 1 šalica mrvica za pohanje
  • 150 g pečene paprike (iz staklenke) nasjeckane sitno
  • 1/2 šalice sitno sjeckanog luka
  • 2 jaja
  • 2 žlice svježeg sjeckanog kopra
  • 1 žlica senfa
  • 1 žlica majoneze
  • 1/4 šalice maslinovog ulja
  • Sol i papar

Priprema:

  1.  Zakuhati vino i luk/poriluk (1/3 šalice) te kuhati dok se tekućina ne smanji na 1/2 šalice; smanjiti temperaturu pa dodati vrhnje za kuhanje i kuhati dok se ne zgusne, posoliti i popapriti po želji te staviti sa strane
  2. U posudi pomiješati račiće, 1/2 šalice čipsa, mrvice za pohanje i preostale sastojke te sve dobro izmiješati dok smjesa ne bude kompaktna
  3. Od pripremljene smjese oblikovati kuglice pa ih malo pritisnuti u sredini da se poravnaju; uvaljati ih u čips
  4. Zagrijati maslinovo ulje te peći popečke sa svake strane dok ne dobiju lijepu zlatnu boju - oko 5 minuta
  5. Poslužiti tople s pripremljenim umakom od vina i poriluka

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.