Recepti 31. siječnja 2017.

Umjesto u vrućem ulju, ispecite srdele u pećnici!

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Riba je zdrava hrana ako se priprema na zdrav i prihvatljiv način!

Volite jesti zdravo, i samim time, ne jedete prženu hranu? Preporučujemo da onda isprobate i ove odlične srdele pečene u pećnici.

Možete ih začiniti jednako kao što to činite kada ih pržite, ali će ovako meso biti puno očuvanije i kvalitetnije.

Uz ribu, ispecite i slasne cherry rajčice i dobit ćete pravu gozbu! Također, ako ne volite pržene krumpiriće, krumpir možete narezati na ploškice, pokapati s malo maslinovog ulja i posoliti te i njega ispeći u pećnici i poslužiti uz pečene srdelice. krumpir pecite odvojeno jer će vam za njega trebati više vremena u pećnici nego za ribu pa ga nemojte staviti s ribom jer će se ona prepeći. Iako postoji opcija da stavite krumpir s ribom pa pratite kada je riba pečena i izvadite ju, a krumpir samo nastavite peći dok ne bude gotov.

Količina ribe ovisi o tome za koliko osoba ju pripremate, a ostale sastojke možete dodati prema vlastitom ukusu. 

Uz ovako pripremljenu ribu, poslužite neku od povrtnih salata, poput one od graha, ili s domaćim tartarom i uživajte u slasnom i brzom ručku!

Sastojci:

  • 1 luk, sitno nasjeckan
  • 100 g cherry rajčica
  • Sok i korica od 1 limuna
  • 1 žličica sjemenki kima
  • 1/4 žličice suhe ljute papričice u ljuskicama
  • Maslinovo ulje
  • 2 žlice sitno sjeckanog peršina
  • Češnjak
  • Srdele (u količini koju želite)

Priprema:

  1. Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva
  2. Sardine očistiti te ih poslagati na lim obložen papirom za pečenje; pokapati maslinovim uljem i posoliti
  3. Cherry rajčice i luk pomiješati s koricom limuna, malo soli, ljuskicama od papričica, limunovim sokom i kimom te sve dobro izmiješati i poslagati oko sardina. Na ostatak papira možete staviti krumpir ako ćete ga praviti.
  4. Pripremljene sardine peći u zagrijanoj pećnici otprilike 15 minuta, odnosno dok ne dobiju željenu boju i posipajte ih nasjeckanim češnjakom i peršinom te poslužite još tople

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.