Špajza 13. siječnja 2017.

Pripremite najbolji tartar umak kod kuće

Thinkstock

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Zašto danas uz neku dobru ribu ne biste poslužili tartar?

Najbolji prilog uz jela s ribom je, definitivno, tartar! Mi ga naprosto obožavamo! Mnoštvo je načina na koje možete iskoristiti tartar pa ga tako primjerice možete jesti s prženim lignjama, pečenim srdelicama, namazati ga na pecivo za sendvič, ili ga, na primjer, jesti s pohanim mesom! Nama je odlična pohana piletina s malo tartara, ali i prženi luk!

Isto tako, ni prženi krumpirići se ne bune protiv malo tartara! OK, sve uz što smo predložili da jedete tartar je pohano ili prženo, ali nekad si smijemo priuštiti ta mala, slasna zadovoljstva!

Stoga predlažemo, napravite sami tartar umak i uživajte u njemu nekoliko dana! Sastojci nisu previše zahtjevni (pritom mislimo na to da ih je teško nabaviti), osim kapara, no njih možete nabaviti u gotovo svakom malo većem trgovačkom lancu.

Sastojci:

  • 200 ml majoneze
  • 5 - 6 kiselih krastavaca, ovisno o veličini, prerezanih na 4 dijela i narezanih na trakice
  • 1 žlica kapara
  • 1 žlica ribanog češnjaka
  • Sol i papar
  • 2 žlice soka od limuna
  • 1 žlica sitno sjeckanog svježeg peršina
  • 1 žličica senfa

Priprema:

  1. U posudi (najbolje staklenoj u kojoj ćete držati tartar) pomiješati sastojke.
  2. Posoliti i popapriti po želji, te ako volite malo kiselkastiji okus, dodajte žličicu kiseline od krastavaca.
  3. Poslužite uz svoje omiljeno jelo koje inače jedete s tartarom i to je to!
  4. Ovako pripremljen, može stajati u hladnjaku nekoliko dana.

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.