gastro postao
Vjerujemo da salate od tjestenine najčešće pripremate za veća slavlja jer su praktične, jednostavne i svi ih vole. Danas vam donosimo recept o kojem će svi pričati nakon proslave.
Nemojte se ograničiti na recepte s majonezom, paprikom ili komadićima salame već isprobajte i ovu genijalnu salatu sa špinatom, pinjolima , pršutom i parmezanom.
Dobro je ohladite prije serviranja i uživajte!
Sastojci:
- 400 g tjestenine
- 150 g špinata
- 100 ml maslinovog ulja
- 3 režnja češnjaka
- 100 g pršuta
- 75 g parmezana
- 75 g tostiranih pinjola
- Šaka listova bosiljka
Priprema:
- Skuhajte tjesteninu i isperite je hladnom vodom.
- Zagrijte maslinovo ulje, dodajte nasjeckani češnjak, a nakon minutu i kockice pršuta. Maknite s vatre nakon 2-3 minute.
- Pomiješajte listove špinata s bosiljkom. Dodajte pršut i češnjak te dobro pomiješajte.
- Zatim dodajte tjesteninu, posolite, popaprite, ubacite tostirane pinjole i naribajte parmezan.
Dobar tek.