Ako voliš dan započeti nečim toplim, utješnim i slatkim, riža na mlijeku je odličan izbor. Naravno, nećeš se upuštati u kuhanje ako si ujutro u žurbi, ali je zato ubaci u raspored za nadolazeći vikend.
Možeš je poslužiti čim je makneš s vatre ili je dobro rashladiti i poslužiti s voćnim preljevom, džemom ili karamelom. Oraščići, suho voće i topli zimski začini uvijek su dobar odabir, kao i rastopljena čokolada.
Klasična riža na mlijeku
Bake su sve radile od oka, pa tako i kremastu rižu na mlijeku. Ovaj osnovni recept sadrži nekoliko pristupačnih sastojaka koje svi imaju u kuhinji i smočnici, a proces pripreme je vrlo jednostavan.
Uz nekoliko logičnih pravila, riža će biti savršeno kremasta i taman slatka!
Riža na (kokosovom) mlijeku
Ako izbjegavaš kravlje mlijeko, zamijeni ga kokosovim. Rezultat će biti barem podjednako dobar, ako ne i bolji, a vanilije i muškatni oraščić podići će cijeli recept na jednu višu razinu.
Posluži sa svježim bobičastim voćem ili žlicom domaćeg džema po izboru.
Čokoladna riža na mlijeku
Dok će prva dva recepta poslužiti kao doručak ili utješna večera, čokoladna riža na mlijeku definitivno spada u kategoriju deserata. Možeš je jesti toplu ili dobro rashladiti i posuti strugotinama tamne čokolade.
Isprobaj sva tri recepta i dojavi nam koji ti se najviše sviđa!