gastro postao
Odreske ispecite i poslužite s umakom od vrhnja i začinskog bilja koji će meso učiniti neodoljivim
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 65
Potrebno vam je
- 4 kom svinjski odrezak
- 2 žlica maslac, slani
- 2 prema želji sol
- svježe mljeveni papar
- 2 mala žlica mješavina suhih začina
- 200 ml vrhnje kiselo (10% masti )
Priprema
- Pomiješajte vrhnje i sitno nasjeckano začinsko bilje. Posolite i popaprite, a prema želji možete dodati i malo muškatnog oraščića.
- Svinjske kotlete posolite i popaprite pa ih ispržite na dobro ugrijanome maslacu. Pecite pet -sedam min sa svake strane. Pečene kotlete posložite na tanjur pa prelijte mješavinom vrhnja i začinskog bilja.
Izvor Skuhatćute