gastro postao
Mljevenu govedinu pomiješanu s povrćem i začinima stavite na lisnato tijesto, zarolajte i ispecite u pećnici
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 291
Potrebno vam je
- 1 kom luk ,crveni
- 1 kom mrkva, crvena
- 1 kom celer stabljika
- 1 kom krumpir, zreli
- 2 režanj češnjak
- 2 kom šampinjoni (uzgojeni)
- ulje maslinovo
- ružmarin
- 1 šaka grašak, suhi
- 1 kom jaje kokošje
- 450 g govedina, krta, mljevena
- pšenično brašno, bijelo
- 2 list prhko tijesto
Priprema
- Nasjeckajte luk, mrkvu, celer i krumpir na kockice, a češnjak naribajte. Nasjeckajte gljive.
- Stavite sve povrće u tavu s maslinovim uljem. Dodajte i ružmarin.
- Pirjajte miješajući osam min. Dodajte grašak i kuhajte još minutu. Premjestite povrće u zdjelu i ostavite da se ohladi.
- Istucite jaje.
- U posudu dodajte govedinu, malo soli i papra, pola jajeta te sve rukama izmiješajte. Stavite listove lisnatog tijesta jedan na drugi te ga razvaljajte u pravokutnik.
- Uz dulji rub poslažite goveđu smjesu u obliku kobasice, premažite rubove tijesta jajetom pa je zarolajte u tijesto.
- Pobrašnite posudu za pečenje, stavite govedinu Wellington te tijesto premažite jajetom. Pecite sat vremena.
Izvor Skuhatćute