Recepti 03. listopada 2014.

Oliverova mljevena govedina

gastro postao gastro.24sata.hr
Mljevenu govedinu pomiješanu s povrćem i začinima stavite na lisnato tijesto, zarolajte i ispecite u pećnici

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 291

Potrebno vam je

  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 1 kom celer stabljika
  • 1 kom krumpir, zreli
  • 2 režanj češnjak
  • 2 kom šampinjoni (uzgojeni)
  • ulje maslinovo
  • ružmarin
  • 1 šaka grašak, suhi
  • 1 kom jaje kokošje
  • 450 g govedina, krta, mljevena
  • pšenično brašno, bijelo
  • 2 list prhko tijesto

Priprema

  1. Nasjeckajte luk, mrkvu, celer i krumpir na kockice, a češnjak naribajte. Nasjeckajte gljive.
  2. Stavite sve povrće u tavu s maslinovim uljem. Dodajte i ružmarin.
  3. Pirjajte miješajući osam min. Dodajte grašak i kuhajte još minutu. Premjestite povrće u zdjelu i ostavite da se ohladi.
  4. Istucite jaje.
  5. U posudu dodajte govedinu, malo soli i papra, pola jajeta te sve rukama izmiješajte. Stavite listove lisnatog tijesta jedan na drugi te ga razvaljajte u pravokutnik.
  6. Uz dulji rub poslažite goveđu smjesu u obliku kobasice, premažite rubove tijesta jajetom pa je zarolajte u tijesto.
  7. Pobrašnite posudu za pečenje, stavite govedinu Wellington te tijesto premažite jajetom. Pecite sat vremena.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.