gastro postao
Ako omlet nadjenete bogato možete ga poslužiti i kao glavno jelo
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 621
Potrebno vam je
- 6 kom jaje kokošje
- 240 ml mlijeko kravlje, punomasno
- 60 g maslac, neslani
- 1 prstohvat paprika u prahu
- 1 prstohvat sol
- 120 g glatko brašno
- 250 g feta sir
- 3 šalica špinat
- 1 šalica rajčica, crvena
- sol
- papar
- 30 g maslac, neslani
Priprema
- Namastite kalup za pečenje i papir za pečenje s 30 grama maslaca.
- Izmiksajte jaja, mlijeko, otopljeni maslac, mljevenu papriku i sol. Brašno dodajte zadnje i sve miksajte na srednjoj brzini.
- Ulijte u kalup i pecite 18 do 20 minuta na 205 stupnjeva.
- Izvadite omlet iz pećnice pa ga pospite fetom, listovima špinata te nasjeckanim rajčicama i začinite. Zarolajte omlet od kraće strane i narežite.