Recepti 10. travnja 2016.

Omlet sa špinatom i rajčicama

Rolani omlet sa špinatom i rajčicama
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako omlet nadjenete bogato možete ga poslužiti i kao glavno jelo

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 621

Potrebno vam je

  • 6 kom jaje kokošje
  • 240 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • 60 g maslac, neslani
  • 1 prstohvat paprika u prahu
  • 1 prstohvat sol
  • 120 g glatko brašno
  • 250 g feta sir
  • 3 šalica špinat
  • 1 šalica rajčica, crvena
  • sol
  • papar
  • 30 g maslac, neslani

Priprema

  1. Namastite kalup za pečenje i papir za pečenje s 30 grama maslaca.
  2. Izmiksajte jaja, mlijeko, otopljeni maslac, mljevenu papriku i sol. Brašno dodajte zadnje i sve miksajte na srednjoj brzini.
  3. Ulijte u kalup i pecite 18 do 20 minuta na 205 stupnjeva.
  4. Izvadite omlet iz pećnice pa ga pospite fetom, listovima špinata te nasjeckanim rajčicama i začinite. Zarolajte omlet od kraće strane i narežite.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.