Recepti 13. listopada 2014.

Orada s kikirikijem

gastro postao gastro.24sata.hr
Fantastično jelo koje će vas povesti na gastronomsko putovanje prema užitku

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 787

Potrebno vam je

  • 75 g kruh pšenični, bijeli
  • 1 mala žlica pasirana rajčica (passata)
  • 1 žlica ulje suncokretovo
  • 1 kom crvena paprika
  • 1 kom limun
  • sol
  • 400 g riža, polirana (ili brašno )
  • 150 g kikiriki

Priprema

  1. Očistiti ribu, izvaditi škrge, oprati je i osušiti.
  2. Pripremiti nadjev. Sredinu kruha potopiti u mlaku vodu. Očistiti kikiriki pa ga peći u pećnici oko 5 minuta, skinuti ljusku, nasjeckati ga pa pomiješati sa dobro ocijeđenom sredinom kruha. Dodati koncentrat rajčice, narezanu papričicu i malo soli.
  3. Ovom smjesom napuniti ribu kroz otvore škrgi, premazati uljem i staviti u pleh. Poprskati odozgo sokom limuna razrijeđenim vodom.
  4. Staviti u pećnicu i peći na temperaturi od 230 stupnjeva C oko 35 do 40 minuta, povremeno polijevajući sokom.

Fantastično jelo koje će vas povesti na gastronomsko putovanje prema užitku

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.