gastro postao
Fantastično jelo koje će vas povesti na gastronomsko putovanje prema užitku
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 787
Potrebno vam je
- 75 g kruh pšenični, bijeli
- 1 mala žlica pasirana rajčica (passata)
- 1 žlica ulje suncokretovo
- 1 kom crvena paprika
- 1 kom limun
- sol
- 400 g riža, polirana (ili brašno )
- 150 g kikiriki
Priprema
- Očistiti ribu, izvaditi škrge, oprati je i osušiti.
- Pripremiti nadjev. Sredinu kruha potopiti u mlaku vodu. Očistiti kikiriki pa ga peći u pećnici oko 5 minuta, skinuti ljusku, nasjeckati ga pa pomiješati sa dobro ocijeđenom sredinom kruha. Dodati koncentrat rajčice, narezanu papričicu i malo soli.
- Ovom smjesom napuniti ribu kroz otvore škrgi, premazati uljem i staviti u pleh. Poprskati odozgo sokom limuna razrijeđenim vodom.
- Staviti u pećnicu i peći na temperaturi od 230 stupnjeva C oko 35 do 40 minuta, povremeno polijevajući sokom.
Fantastično jelo koje će vas povesti na gastronomsko putovanje prema užitku