Recepti 13. listopada 2014.

Oslić sa slanutkom

Oslić sa slanutkom
gastro postao gastro.24sata.hr
Ekipa iz splitskog Olive oil bara Uje podijelila je s nama recept za ovo fenomenalno riblje jelo

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 550

Potrebno vam je

  • 1000 g oslić
  • mrkva, crvena
  • celer, korijen
  • peršin, korijen
  • 500 g slanutak, suhi
  • sol
  • papar
  • ulje maslinovo
  • jabučni ocat

Priprema

  1. Slanutak namakati preko noći pa ga omekšanog skuhati u lagano slanoj vodi. Kad je skuhan pustiti ga da stoji u malo vode u kojoj se kuhao.
  2. Osliće (birajte što veće da se ne bi izmrvili u slanutku) skuhajte u običnoj ribljoj juhi. Kad su gotovi, procijedite juhu i očistite od kostiju i kože te ih lagano premažite octom da meso ostane kompaktno.
  3. Na kraju osliće i malo juhe u kojoj su se kuhali stavite u slanutak pa sve skupa zalijte s malo maslinova ulja te posolite i popaprite. Pripazite da količina vode od slanutka i riblje juhe ne bude ni prevelika ni premala.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.