gastro postao
Ekipa iz splitskog Olive oil bara Uje podijelila je s nama recept za ovo fenomenalno riblje jelo
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 550
Potrebno vam je
- 1000 g oslić
- mrkva, crvena
- celer, korijen
- peršin, korijen
- 500 g slanutak, suhi
- sol
- papar
- ulje maslinovo
- jabučni ocat
Priprema
- Slanutak namakati preko noći pa ga omekšanog skuhati u lagano slanoj vodi. Kad je skuhan pustiti ga da stoji u malo vode u kojoj se kuhao.
- Osliće (birajte što veće da se ne bi izmrvili u slanutku) skuhajte u običnoj ribljoj juhi. Kad su gotovi, procijedite juhu i očistite od kostiju i kože te ih lagano premažite octom da meso ostane kompaktno.
- Na kraju osliće i malo juhe u kojoj su se kuhali stavite u slanutak pa sve skupa zalijte s malo maslinova ulja te posolite i popaprite. Pripazite da količina vode od slanutka i riblje juhe ne bude ni prevelika ni premala.