gastro postao
Kocke s limunom posluži uz veliku čašu rashlađene limunade...
Temperature su još uvijek niske i dopuštaju korištenje pećnice, pa ovo razdoblje iskoristi za pripremu osvježavajućeg, citrusnog kolača. Riječ je o dvoslojnim kockama sa svježe cijeđenim sokom limuna, a neće naškoditi ni dodavanje naribane korice.
Priprema je relativno kratka i nezahtjevna, a ni hlađenje neće nesnosno dugo trajati. Ako s pripremom kreneš odmah nakon posla, već ćeš predvečer uživati u odličnom desertu. Dobar tek!
Sastojci za tijesto:
- 200 g glatkog brašna
- 60 g šećera u prahu
- Prstohvat soli
- 170 g maslaca
Sastojci za nadjev:
- 4 velika jaja
- 120 ml limunovog soka
- 250 g šećera
- 30 g brašna
- ½ žličice praška za pecivo
- ¼ žličice soli
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 160 stupnjeva. Četvrtastu posudu za brownieje obloži papirom za pečenje.
- U velikoj posudi pomiješaj brašno, šećer u prahu i sol. Potom ulij otopljeni maslac, ohlađen na sobnu temperaturu i miješaj dok ne dobiješ tijesto.
- Rasporedi tijesto po pripremljenoj posudi pa ga peci 20-ak minuta. Trebalo bi poprimiti zlatnu boju po rubovima.
- Za nadjev izmiksaj jaja sa šećerom u pahuljastu smjesu pa ulij sok od limuna. Na kraju dodaj prosijano brašno s praškom za pecivo i soli pa promiješaj drvenom žlicom ili špatulom.
- Preko ispečenog tijesta prelij nadjev pa peci još otprilike 25 minuta.
- Pričekaj da se do kraja ohladi pa ga potom razreži na 16 komada. Po želji ga pospi šećerom u prahu.
Uživaj!
OBOŽAVAŠ LIMUN? Isprobaj recepte: