Recepti 26. ožujka 2024.

Ovo je jedini recept za cake pops koji trebaš...

Desert
90 MIN
30 MIN
40
SREDNJE
cake pops
Cake pops s domaćim kakao biskvitom i kremom
foto: American Heritage Chocolate/Unsplash
Ovaj recept za cake pops odmah spremi i iskoristiti ga za sljedeći dječji rođendan, blagdan ili veliko obiteljsko okupljanje...

Kroz djetinjstvo smo obožavali čokoladne lizalice, a ovih dana uživamo u još boljoj varijanti slastice na štapiću. Cake pops možeš napraviti od kupovnih biskvita, ali mi preferiramo ovu predobru verziju s domaćim kakao biskvitom. Potrošit ćeš koju minutu više na pripremu, ali okusom će biti daleko bolji.

Šarene mrvice su standardni posip, ali možeš se opredijeliti i za grubo nasjeckane orašaste plodove. Pistacije su dobar odabir, kao i tostirani lješnjaci i listići badema. Izbor dodataka ovisi primarno o tome je li riječ o dječjem rođendanu, blagdanima ili pak neformalnom druženju za veću ekipu.

Mini kuglofi Možda vas zanima... Moraš isprobati ove mini čokoladne kuglofe! Recepti

Imaj na umu da cake pops u hladnjaku mogu stajati do 5 dana. Budući da postoji opasnost da će navući mirise drugih namirnica, bilo bi dobro da ih spremiš u kutiju za torte/kolače s poklopcem. Vadi ih neposredno prije posluživanja, kako bi goste dočekale u savršenom stanju!

 | Author: Thinkstock Slobodno eksperimentiraj s odabirom glazure i ukrasa! foto: Thinkstock

Ne gasi ekran dok kuham

Cake pops
90 MIN
pripreme
30 MIN
kuhanja
40
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Glatko brašno 125 g
  • Šećer kristal 200 g
  • Kakao Prah 30 g
  • Soda bikarbone 0,50 žličica
  • Sol 1 prstohvat
  • Suncokretovo ulje 120 ml
  • Jaje 2 kom
  • Ekstrakt vanilije 1 žličica
  • Voda 120 ml
  • Maslac 80 g
  • Šećer u prahu 100 g
  • Kakao Prah 40 g
  • Slatko vrhnje 3 žlica
  • Ekstrakt vanilije 0,50 šalica
  • Tamna čokolada 700 g
  • Sol 0,25 žličica
Postupak
  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Kalup za tortu promjera 25 cm namasti i obloži papirom za pečenje.


  2. U jednoj posudi pomiješaj brašno, šećer, kakao, sodu i sol. U drugoj umuti jaja, ulje i ekstrakt vanilije. Sjedini sastojke, dodaj vruću vodu i miješaj dok se ne povežu.


  3. Prelij tijesto u kalup i peci 25-30 minuta. Provjeri čačkalicom sredinu; ako nema mrvica, izvadi biskvit iz pećnice i pusti da se hladi.


  4. Za to vrijeme napravi kremu. Izmiksaj maslac pa mu dodaj šećer u prahu, kakao, vrhnje i ekstrakt vanilije. Miksaj otprilike 3 minute, dok se svi sastojci ne sjedine.


  5. Ohlađeni biskvit razmrvi i dobro ga pomiješaj s pripremljenom kremom. 


  6. Upotrijebi jušnu žlicu kao mjerni instrument i oblikuj 40-ak jednakih kuglica. Rasporedi ih po limu obloženom papirom za pečenje i stavi ih u hladnjak na sat vremena.


  7. Rastopi čokoladu na pari ili u mikrovalnoj i pripremi dodatke po izboru u malim posudicama. 


  8. Svaku kuglicu nabodi na štapić, umoči u čokoladu i pospi ih dodatkom po izboru. 


  9. Rasporedi sve cake pops po istom limu obloženom papirom za pečenje i čuvaj ih u hladnjaku do serviranja.


Prefina čokoladna rolada - recept Marthe Stewart Možda vas zanima... Prefina čokoladna rolada - recept Marthe Stewart Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:11 27. Ožujak 2024.

    odlično