Ovaj recept za cake pops odmah spremi i iskoristiti ga za sljedeći dječji rođendan, blagdan ili veliko obiteljsko okupljanje...
Kroz djetinjstvo smo obožavali čokoladne lizalice, a ovih dana uživamo u još boljoj varijanti slastice na štapiću. Cake pops možeš napraviti od kupovnih biskvita, ali mi preferiramo ovu predobru verziju s domaćim kakao biskvitom. Potrošit ćeš koju minutu više na pripremu, ali okusom će biti daleko bolji.
Šarene mrvice su standardni posip, ali možeš se opredijeliti i za grubo nasjeckane orašaste plodove. Pistacije su dobar odabir, kao i tostirani lješnjaci i listići badema. Izbor dodataka ovisi primarno o tome je li riječ o dječjem rođendanu, blagdanima ili pak neformalnom druženju za veću ekipu.
Imaj na umu da cake pops u hladnjaku mogu stajati do 5 dana. Budući da postoji opasnost da će navući mirise drugih namirnica, bilo bi dobro da ih spremiš u kutiju za torte/kolače s poklopcem. Vadi ih neposredno prije posluživanja, kako bi goste dočekale u savršenom stanju!
Slobodno eksperimentiraj s odabirom glazure i ukrasa!
foto: Thinkstock
Ne gasi ekran dok kuham
Cake pops
90 MIN
pripreme
30 MIN
kuhanja
40
porcija
SREDNJE
Sastojci
Glatko brašno
125
g
Šećer
200
g
Kakao prah
30
g
Soda bikarbona
0,50
žličica
Sol
1
prstohvat
Suncokretovo ulje
120
ml
Jaje
2
kom
Ekstrakt vanilije
1
žličica
Voda
120
ml
Maslac
80
g
Šećer u prahu
100
g
Kakao prah
40
g
Slatko vrhnje
3
žlica
Ekstrakt vanilije
0,50
šalica
Tamna čokolada
700
g
Sol
0,25
žličica
Postupak
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Kalup za tortu promjera 25 cm namasti i obloži papirom za pečenje.
U jednoj posudi pomiješaj brašno, šećer, kakao, sodu i sol. U drugoj umuti jaja, ulje i ekstrakt vanilije. Sjedini sastojke, dodaj vruću vodu i miješaj dok se ne povežu.
Prelij tijesto u kalup i peci 25-30 minuta. Provjeri čačkalicom sredinu; ako nema mrvica, izvadi biskvit iz pećnice i pusti da se hladi.
Za to vrijeme napravi kremu. Izmiksaj maslac pa mu dodaj šećer u prahu, kakao, vrhnje i ekstrakt vanilije. Miksaj otprilike 3 minute, dok se svi sastojci ne sjedine.
Ohlađeni biskvit razmrvi i dobro ga pomiješaj s pripremljenom kremom.
Upotrijebi jušnu žlicu kao mjerni instrument i oblikuj 40-ak jednakih kuglica. Rasporedi ih po limu obloženom papirom za pečenje i stavi ih u hladnjak na sat vremena.
Rastopi čokoladu na pari ili u mikrovalnoj i pripremi dodatke po izboru u malim posudicama.
Svaku kuglicu nabodi na štapić, umoči u čokoladu i pospi ih dodatkom po izboru.
Rasporedi sve cake pops po istom limu obloženom papirom za pečenje i čuvaj ih u hladnjaku do serviranja.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.