Recepti 02. ožujka 2024.

Zapečeni špageti sa 5 vrsta sira su ono što ti danas treba

Zapečeni špageti
Zapečeni špageti sa 5 vrsta sira foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pronašli smo video koji nas je instantno natjerao na glad, pa smo odlučili kako je svakako vrijedan dijeljenja s ostatkom foodie svijeta...

Tjestenina pripremljena na ovaj način privukla nas je najprije zbog činjenice da se recept ne sastoji od tisuću, već tek nekoliko jednostavnih koraka, a na kraju, kada je ručak gotov, na tanjuru se nalazi fina, kremasta i aromatična tjestenina

Špageti moraju biti al dente

Za pripremu će ti biti potrebno tek nekoliko sastojaka. Prvi korak bit će prženje češnjaka i čili papričice na maslinovom ulju. Toj kombinaciji dodaj umak od rajčice, začini omiljenim začinima, pa ubaci i al dente skuhane špagete.

 

Možda vas zanima... Zapamtite ovo: Tjestenina s amatriciana umakom Recepti

 

Špagete i umak potrebno je najprije dobro izmiješati, a zatim se osjećaj u potpunosti slobodna začiniti ih omiljenim sirevima. Dodaj mozzarellu, brie, camembert, sir s plemenitom pljesni, cheddar, goudu, parmezan... Preostaje ti još samo sve zajedno ubaciti u pećnicu, pa zapeći desetak minuta na 200 stupnjeva dok se na siru ne stvori tanka zlatna korica. 

Pogledaj video...

Tjesteninu izvadi iz pećnice, pa navali na nju ravno iz posude za pečenje. Vjerujemo kako će upravo na taj način ovo jelo imati najslasniji okus.