Recepti 8806 prikaza 03. ožujka 2019.

Morate probati zapečene špagete s pet vrsta sira

Screenshoot
gastro postao gastro.24sata.hr
Pronašli smo video koji nas je instantno natjerao na glad, pa smo odlučili kako je svakako vrijedan dijeljenja s ostatkom foodie svijeta...

Tjestenina pripremljena na ovaj način privukla nas je najprije zbog činjenice da se recept ne sastoji od tisuću, već tek nekoliko jednostavnih koraka, a na kraju, kada je ručak gotov, na tanjuru se nalazi fina, kremasta i aromatična tjestenina. 

 

Možda vas zanima... Uvijek pali: Najkremastija tjestenina s gljivama Recepti

 

Za pripremu će vam biti potrebno tek nekoliko sastojaka. Prvi korak bit će prženje češnjaka i čili papričice na maslinovom ulju. Toj kombinaciji dodajte umak od rajčice, začinite omiljenim začinima, pa ubacite i al dente skuhane špagete.

 

Možda vas zanima... Zapamtite ovo: Tjestenina s amatriciana umakom Recepti

 

Špagete i umak potrebno je najprije dobro izmiješati, a zatim se osjećajte u potpunosti slobodni začiniti ih omiljenim sirevima. Dodajte mozzarellu, brie, camembert, sir s plemenitom pljesni, cheddar, goudu, podravec, parmezan... Preostaje vam još samo sve zajedno ubaciti u pećnicu, pa zapeći desetak minuta na 200 stupnjeva dok se na siru ne stvori tanka zlatna korica. 

Tjesteninu izvadite iz pećnice, pa navalite na nju ravno iz posude za pečenje. Vjerujemo kako će upravo na taj način ovo jelo imati najslasniji okus.

U nastavku pogledajte cijeli postupak pripreme. Dobar tek!
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.