Recepti 02. listopada 2022.

Ovo su slatki recepti za najveće obožavatelje cimeta!

foto: Shutterstock - Getty -Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako obožavaš miris i aromu cimeta, onda moraš isprobati jedan od ovih slasnih recepata ...

Kralj začina, cimet, izvorno potječe sa Šri Lanke, a danas je dostupan tijekom cijele godine u svim dijelovima svijeta. Specifični okus i aroma učinili su cimet jednim od najpopularnijih začina. Odlično se sljubljuje s drugim začinima te svakom kolaču daje posebnu aromu. 

Cimet je mnogo više od začina. Ima brojna ljekovita svojstva: obiluje antioksidansima, ima protuupalna svojstva te može smanjiti rizik od srčanih bolesti. Uz to, savršen je začin za zimske mjesece - zagrijava dušu i tijelo.

U nastavku donosimo odlične recepte s jednim od najstarijih začina na svijetu...

  • Sočne cimet rolice u slatkom umaku

Sigurno si mnogo puta čula za cimet rolice, zar ne? Ako se još nisi okušala u pripremi ove ukusne slastice, onda je ovo pravo vrijeme! Ove cimet rolice imaju ukusno tijesto koje se topi u ustima. Za nadjev se nema puno toga reći osim da ti treba šećer i cimet, a autorica recepta Nevena Josipović s bloga Mama drama je umak obogatila mljevenim orasima i dobila savršenu kombinaciju!

 

Možda vas zanima... Meke rolice s cimetom u još slađem ruhu Kolumne

 

  • Slasne palačinke s cimetom

Mekane, pahuljaste palačinke s cimetom - zvuči kao doručak iz snova! Uz pahuljaste palačinke s cimetom neće ti trebati nikakvi dodaci, ali uvijek ih možeš preliti s medom ili javorovim sirupom. Ako pak imaš vremena i želiš se pozabaviti pripremom (fotogeničnog) doručka, pripremi preljev od krem sira, mlijeka, šećera u prahu i vanilije. 
 

Možda vas zanima... Isprobaj ekstra pahuljaste palačinke s cimetom Recepti

 

  • Slatki kruh s cimetom

Nema puno poslastica koje se mogu natjecati sa slatkim kruhom od krumpira s cimetom i kakaom. Opušta već sam pogled na tijesto koje se polako diže, a miris tijekom pečenja je daleko bolji od mirisa eteričnih ulja i svijeća. Poslužit će kao doručak, gablec i desert. 

 

Možda vas zanima... Slatki kruh od krumpira s cimetom i kakaom Recepti

 

  • Jednostavan kolač s jabukama i cimetom

Recept za ovaj kolač spada u jedan od onih brzih i pristupačnih recepata iz jedne posude, čija priprema traje kratko i ne umara. Ovaj slatki kruh s jabukom, dostatan je za peteročlanu obitelj, a sve sastojke ćeš izmiksat taman do trenutka kada se pećnica dobro zagrije. 

 

Možda vas zanima... Jednostavan (i mirisan) kolač s jabukom i cimetom Recepti

 
Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 11:26 03. Listopad 2022.

    Kolači s cimetom.su najbolji