gastro postao
Pačja prsa s klementinama i ječam s porilukom i vrganjima bit će idealan blagdanski ručak
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 940
Potrebno vam je
- 300 g pačja prsa
- 2 kom klementine
- 1 dl prošek
- 500 g maslac, neslani
- 1 žlica gusčja mast
- 200 g ječam
- 2 kom vrganj
- 1 kom poriluk (cijeli)
- 0.50 dl ulje maslinovo
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Pačja prsa narezati po koži na rombove i staviti na roštilj ili teflon da se prepeku s gornje strane.
- U tavu staviti jednu žlicu gusje masti, maslac i lagano zagrijati.
- Klementinu narezati na kockice i dodati u masnoću. Kratko promiješati pa doliti prošek. Nakon nekoliko minuta skinuti s vatre.
- Prsa narezati na šnite, debljine oko 1 cm pa staviti na klementine. Nastaviti prijati još 2-3 minute, jer meso mora ostati ružičasto.
- Posoliti, popapriti i kratko poklopiti da se sve prožme.
- Na maslinovu ulju popirjati sitno kosani ili blendani poriluk. Kad se "opusti", dodati sitno rezane vrganje (ako nema svježih, mogu biti i sušeni, samo ih prethodno treba namočiti). Kratko pirjati da vrganji ostanu al dente.
- Potom dodati skuhani i ocijeđeni ječam pa promiješati sve još kratko na vatri.
- Servirati u kalupiću uz pačja prsa. Ukrasiti peršinom ili ružmarinom.