Recepti 03. listopada 2014.

Paketići od ricotte i piletine

gastro postao gastro.24sata.hr
Dok radite sve ostalo, pazite na listove tijesta. Neka cijelo vrijeme budu prekriveni plastičnom folijom ili vlažnom krpom kako se ne bi osušili. Košarice možete peći i u manjim vatrostalnim posudicama ako nemate kalup za muffine

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 28

Potrebno vam je

  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 4 režanj češnjak
  • 1.50 mala žlica limunova korica
  • 1 mala žlica crvena paprika
  • 0.75 mala žlica mažuran
  • 180 g mladi špinat
  • 1.50 šalica ricotta
  • 0.50 šalica feta sir
  • 3 šalica pile (bijelo meso bez kosti)
  • 1 kom jaje kokošje
  • 0.50 mala žlica svježe mljeveni papar
  • 0.25 mala žlica sol
  • 6 žlica maslac, slani
  • 24 list lisnato tijesto

Priprema

  1. Ugrijte pećnicu na 160°C. Ugrijte ulje u dubljoj tavi na umjerenoj vatri. Dodajte češnjak i začine te koricu limuna i pržite dok ne puste aromu. Dodajte špinat i pržite ga dok ne uvene. Neka se malo ohladi pa ga sitno nasjeckajte.
  2. Pomiješajte špinat, fetu i ricottu. Dodajte nasjeckano pileće meso, jaje, sol i papar pa sve dobro promiješajte. Jedan list lisnatog tijesta premažite s malo maslaca pa prekrijte drugim listom. Ponovite postupak tako da dobijete šest slojeva. od toga napravite šest manjih kockica te ih stavite u kalup za muffine, tako da dobijete košarice.
  3. Ponovite postupak s ostatkom tijesta. raspodijelite smjesu sa sirom i piletinom u košarice pa krajevima zatvorite košarice. Premažite s još maslaca i pecite oko 25 minuta dok ne dobiju boju.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.