gastro postao
Dok radite sve ostalo, pazite na listove tijesta. Neka cijelo vrijeme budu prekriveni plastičnom folijom ili vlažnom krpom kako se ne bi osušili. Košarice možete peći i u manjim vatrostalnim posudicama ako nemate kalup za muffine
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 28
Potrebno vam je
- 2 žlica ulje maslinovo
- 4 režanj češnjak
- 1.50 mala žlica limunova korica
- 1 mala žlica crvena paprika
- 0.75 mala žlica mažuran
- 180 g mladi špinat
- 1.50 šalica ricotta
- 0.50 šalica feta sir
- 3 šalica pile (bijelo meso bez kosti)
- 1 kom jaje kokošje
- 0.50 mala žlica svježe mljeveni papar
- 0.25 mala žlica sol
- 6 žlica maslac, slani
- 24 list lisnato tijesto
Priprema
- Ugrijte pećnicu na 160°C. Ugrijte ulje u dubljoj tavi na umjerenoj vatri. Dodajte češnjak i začine te koricu limuna i pržite dok ne puste aromu. Dodajte špinat i pržite ga dok ne uvene. Neka se malo ohladi pa ga sitno nasjeckajte.
- Pomiješajte špinat, fetu i ricottu. Dodajte nasjeckano pileće meso, jaje, sol i papar pa sve dobro promiješajte. Jedan list lisnatog tijesta premažite s malo maslaca pa prekrijte drugim listom. Ponovite postupak tako da dobijete šest slojeva. od toga napravite šest manjih kockica te ih stavite u kalup za muffine, tako da dobijete košarice.
- Ponovite postupak s ostatkom tijesta. raspodijelite smjesu sa sirom i piletinom u košarice pa krajevima zatvorite košarice. Premažite s još maslaca i pecite oko 25 minuta dok ne dobiju boju.
Izvor Skuhatćute