gastro postao
                                            
                                        
                                    Piletinu s povrćem i začinima pripremite u woku i nadjenite pečene palačinke
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 192
Palačinke
- 115 g glatko brašno
 - 2 kom jaje kokošje
 - 200 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
 
Pureći nadjev
- 450 g puran (bijelo meso, prsa bk )
 - 2 žlica pasirana rajčica (passata)
 - 3 žlica ulje suncokretovo
 - 1 kom limun
 - 1 žlica alkoholni ocat
 - 1 žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
 - 1 kom luk ,crveni
 - 1 kom tikvice, zelene
 - 1 žlica sjemenke sezama, oljuštene suhe
 - 2 žlica soja umak
 - sol
 - svježe mljeveni papar
 - 225 g klice graha
 
Priprema
- Ispecite palačinke. Meso narežite na duge štapiće. Pomiješajte pasiranu rajčicu, žlicu ulja, limunovu koru i sok, ocat, šećer i med u zdjeli. Slatko-kiselom umaku dodajte puretinu i protresite zdjelu da smjesa obloži štapiće. Zagrijte wok ili veliku tavu i stavite žlicu ulja. Dodajte luk te ga pržite pet minuta. Zatim stavite tikvicu i pržite tri minute. Izvadite povrće iz tave.
 - Ponovno zagrijte tavu, dodajte smjesu od puretine i pržite nekoliko minuta. Povrće vratite u tavu i protresite tavu da se sve pomiješa. Maknite sa štednjaka i ostavite sa strane.
 - U nadjev dodajte klice graha i sezamove sjemenke te sojin umak pa opet pržite nekoliko minuta. Nadjenite palačinke i poslužite sa sojinim umakom.
 
Izvor Skuhatćute