Recepti 03. listopada 2014.

Palačinke od slatko-kisele puretine

gastro postao gastro.24sata.hr
Piletinu s povrćem i začinima pripremite u woku i nadjenite pečene palačinke

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 192

Palačinke

  • 115 g glatko brašno
  • 2 kom jaje kokošje
  • 200 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )

Pureći nadjev

  • 450 g puran (bijelo meso, prsa bk )
  • 2 žlica pasirana rajčica (passata)
  • 3 žlica ulje suncokretovo
  • 1 kom limun
  • 1 žlica alkoholni ocat
  • 1 žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 kom tikvice, zelene
  • 1 žlica sjemenke sezama, oljuštene suhe
  • 2 žlica soja umak
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 225 g klice graha

Priprema

  1. Ispecite palačinke. Meso narežite na duge štapiće. Pomiješajte pasiranu rajčicu, žlicu ulja, limunovu koru i sok, ocat, šećer i med u zdjeli. Slatko-kiselom umaku dodajte puretinu i protresite zdjelu da smjesa obloži štapiće. Zagrijte wok ili veliku tavu i stavite žlicu ulja. Dodajte luk te ga pržite pet minuta. Zatim stavite tikvicu i pržite tri minute. Izvadite povrće iz tave.
  2. Ponovno zagrijte tavu, dodajte smjesu od puretine i pržite nekoliko minuta. Povrće vratite u tavu i protresite tavu da se sve pomiješa. Maknite sa štednjaka i ostavite sa strane.
  3. U nadjev dodajte klice graha i sezamove sjemenke te sojin umak pa opet pržite nekoliko minuta. Nadjenite palačinke i poslužite sa sojinim umakom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.