gastro postao
Piletinu s povrćem i začinima pripremite u woku i nadjenite pečene palačinke
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 192
Palačinke
- 115 g glatko brašno
- 2 kom jaje kokošje
- 200 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
Pureći nadjev
- 450 g puran (bijelo meso, prsa bk )
- 2 žlica pasirana rajčica (passata)
- 3 žlica ulje suncokretovo
- 1 kom limun
- 1 žlica alkoholni ocat
- 1 žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 1 kom luk ,crveni
- 1 kom tikvice, zelene
- 1 žlica sjemenke sezama, oljuštene suhe
- 2 žlica soja umak
- sol
- svježe mljeveni papar
- 225 g klice graha
Priprema
- Ispecite palačinke. Meso narežite na duge štapiće. Pomiješajte pasiranu rajčicu, žlicu ulja, limunovu koru i sok, ocat, šećer i med u zdjeli. Slatko-kiselom umaku dodajte puretinu i protresite zdjelu da smjesa obloži štapiće. Zagrijte wok ili veliku tavu i stavite žlicu ulja. Dodajte luk te ga pržite pet minuta. Zatim stavite tikvicu i pržite tri minute. Izvadite povrće iz tave.
- Ponovno zagrijte tavu, dodajte smjesu od puretine i pržite nekoliko minuta. Povrće vratite u tavu i protresite tavu da se sve pomiješa. Maknite sa štednjaka i ostavite sa strane.
- U nadjev dodajte klice graha i sezamove sjemenke te sojin umak pa opet pržite nekoliko minuta. Nadjenite palačinke i poslužite sa sojinim umakom.
Izvor Skuhatćute